Zaamslag wint ook oefenduel!

Na de eerste competitieoverwinning won Zaamslag ook het oefenduel in en tegen Kapelle.
Doordat de competitie en, in de avonduren, trainen is stilgelegd, speelde Zaamslag een nuttige oefenwedstrijd. Vanwege de grote hoeveelheid regen de laatste dagen, was de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld van Kapelle. Onder goede weersomstandigheden, kozen de trainers voor onderstaande opstelling: Domique Pijpelink, Justin Kolijn, Koen Post, Lars de Jonge, Roy v.d. Staal, Arno Scheele, Cees v. Tiel, Wout Hamelink, Jari Brevet, Joost Simons en Frans Rokven.
Op de bank overwegend spelers welke aan het terugkeren zijn: Yannick v.d. Hooft, Senna Bunt, Teun v. Fraeijenhove en Wesley Dieleman.
Vanaf de start was Zaamslag de bovenliggende partij. Zaamslag combineerde beter, had beter positiespel en speelde hoofdzakelijk op de helft van Kapelle.
Kapelle moest zich in de 1e helft hoofdzakelijk beperken tot tegenhouden en konden enkel uit countermogelijkheden een paar keer bij het doel van Domique komen.
Zaamslag creëerde wel veel kansen. Zo Schoot Frans Rokven een afgeslagen bal naast het doel van Kapelle en schoot Joost Simons een vlotte aanval over de rechterkant van Zaamslag, via Roy v.d. Staal en Wout Hamelink, naast.Na een kwartier spelen was er een foute pass in de opbouw van Zaamslag waardoor Lars de Jonge in een fel duel kwam in het strafschopgebied van Zaamslag en hier als winnaar uitkwam. Kapelle claimde een overtreding, en dus een strafschop, maar de scheidsrechter ging hier gelukkig en terecht niet in mee.
In de 17e minuut beloonde Zaamslag zichzelf voor het goede spel. Een langlopende aanval van Zaamslag kwam uiteindelijk net buiten de zestien bij Arno Scheele terecht. Met een goede, droge knal zette hij Zaamslag op 0-1. Zaamslag bleef doorgaan met goed combinatiespel en dit leverde in de 25e minuut de 0-2 op. Frans Rokven gaf vanaf rechts een voorzet welke over iedereen heen ging, maar Justin Kolijn was goed meegelopen en scoorde bij de 2e paal met een rake kopbal. Voor hem al zijn 2e doelpunt in 2 wedstrijden, ondanks zijn verdedigende positie op het veld!
Nog binnen het half uur moest Joost Simons zich laten vervangen door Senna Bunt. Hierdoor schoof Wout Hamelink meer door naar de spitspositie. Hij had direct een fraai schot, maar dit ging helaas naast het doel van Kapelle.
Justin Kolijn had er de eerste helft veel zin in en was goed in vorm! Na een half uur spelen ging hij diep over de linkerkant van Zaamslag. Dit werd goed gezien door de aanvoerder van Zaamslag, Koen Post, en zijn pass was met gevoel gegeven. Justin Kolijn beloonde deze pass door heel fraai de 0-3 te scoren. Een ongekende situatie dit seizoen voor Zaamslag om na een half uur spelen met 0-3 voor te staan en dit was zeker niet geflatteerd!
Het duurde tot de 37e minuut voordat Kapelle weer enigszins gevaarlijk bij het doel van Domique Pijpelink kon komen. Het schot ging net over.
Nog net voor de rust liet Zaamslag een paar vlotte combinaties zien, waarbij Frans Rokven eerst naast schoot en daarna een scherpe voorzet van Wout Hamelink net niet door Jari Brevet binnengetikt kon worden.
Zaamslag ging rusten met een 0-3 voorsprong met goed verzorgd positie- en combinatiespel!
Na de rust een compleet ander wedstrijdbeeld. Kapelle had diverse wissels doorgevoerd en ook hun opstelling aangepast. Kapelle speelde veel aanvallender en met name het eerste kwartier na rust had Zaamslag hier geen antwoord op.
Direct na rust moest Zaamslag dan ook een corner weggeven en uit deze corner werd de 1-3 koppend gescoord bij de 2e paal.
Door de aanvallende speelstijl van Kapelle, moesten er ruimtes komen voor Zaamslag in de omschakeling. Deze werden echter in het begin niet gevonden en was het voorlopig eerst alleen maar tegenhouden.
Na een klein kwartier in de 2e helft lukte het Zaamslag wel in de omschakeling. Wout Hamelink ging op snelheid over de rechterkant van het veld richting het strafschopgebied. Zag dat Senna Bunt goed meegelopen was en midden voor het doel kwam. De pass was uitstekend, alleen de aanname lukte niet goed waardoor de keeper van Kapelle kon onderscheppen.
Zaamslag had het in de 2e helft zwaar en moest met momenten alle zeilen bijzetten om Kapelle af te stoppen. Dit betekende dat men regelmatig vrije trappen tegen kreeg door de, over het algemeen, goed leidende scheidsrechter. Zo mocht Kapelle kort achter elkaar 2 vrije trappen van net buiten de zestien nemen. De eerste kon Domique Pijpelink met zijn vuisten wegboksen, de tweede ging rakelings naast.
Inmiddels was Teun van Fraeijenhove in het veld gekomen voor Frans Rokven en wisselden de trainers Roy v.d. Staal en Cees v. Tiel voor Yannick v.d. Hooft en Wesley Dieleman.
In de 61e minuut schakelde Zaamslag snel en goed om. De bal ging van Arno Scheele naar Wesley Dieleman die Jari Brevet een grote kans op de 1-4 gaf. De inzet was echter niet goed genoeg en recht op de keeper van Kapelle.
Direct hierna een scrimmage voor het doel van Zaamslag met diverse doelpogingen voor Kapelle. Wonder boven wonder wist Domique Pijpelink de bal uiteindelijk nog te toucheren, waardoor deze net naast het doel van Zaamslag ging en Kapelle enkel een hoekschop had.
Uit de volgende aanval van Kapelle schoot een speler van Kapelle hoog over voor open doel.
Dat beide teams de oefenwedstrijd serieus oppakten, bleek ook wel uit de kleine irritaties die op het veld tussen de ploegen ontstonden.
5 minuten voor het einde van de wedstrijd moest Jari Brevet het veld nog verlaten. Moegestreden en licht geblesseerd.
Net voor het einde van de wedstrijd nog een aanval van Zaamslag waarbij de bal net buiten de zestien werd afgelegd op Arno Scheele. Maar dit schot ging ver naast het doel.
De wedstrijd eindigde in een verdiende 1-3 overwinning voor Zaamslag.
Al met al een goede, nuttige oefenwedstrijd waarin Zaamslag een goede eerste helft speelde en in de tweede helft goed georganiseerd en met de juiste teamspirit Kapelle wist tegen te houden.
Volgende week staat de laatste wedstrijd gepland voor dit jaar, een oefenwedstrijd tegen een klasse hoger spelend 's Heer Arendskerke.
Of en wanneer de competitie weer hervat wordt, zal de komende weken hopelijk duidelijker worden.