Wedstrijd groen-witten tegen GPC Vlissingen vroegtijdig beëindigd

De wedstrijd tegen GPC Vlissingen heeft helaas het einde niet gehaald. Met nog een kleine vijf minuten op de klok en een 0-0 tussenstand op het scorebord wilde scheidsrechter Hoeksma uit het Limburgse Landgraaf niet verder, omdat hij zich onheus bejegend voelde na diverse opmerkingen aan zijn adres.

De ploeg uit Vlissingen zal naar alle waarschijnlijkheid nog een keer door de Westerscheldetunnel moeten komen voor de resterende vijf minuten plus blessuretijd. Daar waren ze overigens zelf debet aan gezien de vele opmerkingen gedurende de wedstrijd vanaf de reservebank. Ondanks een aantal waarschuwingen van de leidsman stopte de verbale agressie niet, wat reservespeler Carlos Pereira uiteindelijk op een rode kaart kwam te staan. Ondanks die prent wist de begeleiding en spelers van GPC Vlissingen van geen ophouden, waarop Hoeksma besloot een afkoelingsperiode in te lassen. Dat werd uiteindelijk een definitieve staking, omdat bij het verlaten van het veld scheidsrechter Hoeksma diverse “K” woorden naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Dat was voor hem de bekende druppel die de emmer deed overlopen en ondanks verschillende pogingen van beide teams om de wedstrijd te hervatten hield hij voet bij stuk.

De technische staf van Zaamslag had in aanloop naar de wedstrijd de basis elf van vorige week (1-3 overwinning op Nieuwdorp) noodgedwongen op een aantal plaatsen moeten wijzigen. Zo maakte Teun van Fraeijenhove zijn opwachting in de basis ter vervanging van de geschorste Marvin van der Staal en begon Sam Cornelissen voor Joost Simons, die ziek was geweest en dus vanaf de bank mocht starten. Kort voor aanvang van de wedstrijd haakte ook Nick Hoogstraate nog af met een bovenbeen blessure. Zijn vervanger was Stijn Dekker.

In de 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd in een open wedstrijd waarbij beiden voor de aanval kozen. Toch leverde dat voor beide teams weinig doelkansen op. Het dichtst bij was GPC Vlissingen dat na een kwartier gevaarlijk op doel schoot, maar zag hoe doelman Guido Vinke werd bijgestaan door de paal. Het werd uiteindelijk vechtvoetbal met veel strijd en inzet van beide kanten. Onze groen-witten kwamen niet verder dan een aantal hoekschoppen. Bij één van die corners, getrapt door aanvoerder Koen Post, kwam de bal laag voor het doel, maar uiteindelijk kon niemand er een voetje tegen zetten, waardoor het gevaar was geweken. Dat was het povere resultaat van een weinig opwindende 1e helft.

Het tweede bedrijf leverde meer opwindende momenten op. Nog altijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, waarbij er wel iets meer dreiging uit ging van de ploeg uit Vlissingen. Met name in het eerste kwartier na rust waren de bezoekers een aantal keer gevaarlijk, maar de Zaamslag defensie, met daarin Teun van Fraeijenhove die een puike wedstrijd speelde, hield vrij eenvoudig stand. Bovendien vertrouwden onze groen-witten op sluitpost Guido Vinke, die met een aantal reddingen dat vertrouwen niet beschaamde. Nadat hij een vrije trap van GPC Vlissingen onschadelijk had gemaakt, kwamen onze groen-witten tot één van de weinige echt vlotte aanvallen tot dat moment. Uiteindelijk wist de Vlissingse defensie de aanval te verstoren ten koste van een hoekschop. Nadat kort daarna Quincy Koorndijk een grote mogelijkheid onbenut had gelaten kregen onze groen-witten meer grip op de tegenstander. Zeker toen na iets meer dan een uur wedstrijd de bezoekers met tien man kwamen te staan. De ervaren Sven Ronde kreeg rood van scheidsrechter Hoeksma na een onbesuisde tackle op Zaamslag middenvelder Arno Scheele. Een volkomen terechte uitsluiting, waar de bank van GPC Vlissingen het overigens niet mee eens bleek te zijn. Onze groen-witten probeerden te profiteren van het numerieke overwicht en gingen op zoek naar de openingstreffer. Nog geen vijf minuten na de rode kaart was het bijna zover, maar de kopbal van Roy van der Staal uit een hoekschop van Koen Post verdween rakelings over de lat.

De slotfase van de wedstrijd was in het voordeel van onze groen-witten, die het middenveld in handen kregen. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor de bij vlagen onnavolgbare Senna Bunt. Hij bleek een grote plaaggeest voor de bezoekers uit Vlissingen en moest dit met enige regelmaat bezuren. Steeds vaker doken onze groen-witten op in het zestienmetergebied van de tegenstander, maar kwamen daarbij niet tot scoren. De grootste kans was voor de in de 62e minuut ingevallen Wout Hamelink. Hij stuurde twee tegenstanders het bos in en mocht alleen op doelman Jurian Winterswijk af gaan. Hij besloot de doelman te omspelen om daarna de bal in het lege doel te schuiven. Winterswijk bleef echter koel en plukte de bal van de voet van de Zaamslag spits. Het was de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Eén keer werd het nog gevaarlijk voor het Zaamslag doel, na een mispeer van doelman Guido Vinke tien minuten voor tijd. Hij raakte de bal volledig verkeerd waardoor hij een hoekschop weggaf. Vervolgens was het Jay Cosijn die hard en strak uithaalde. Guido Vinke stond op zijn post en herstelde daarmee zijn fout van even daarvoor. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn, want na het zoveelste commentaar vanaf de bank van GPC was de maat vol voor scheidsrechter Hoeksma, die zoals gezegd niet meer verder wilde spelen.

Het had een mooie middag moeten worden met misschien wel een overwinning of een gelijkspel, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een anticlimax en gaan onze groen-witten met een apart gevoel de winterstop in. Ondanks dat de wedstrijd niet tot een goed einde is gebracht, bezetten onze groen-witten nog steeds de 8e plaats op de ranglijst, wat vertrouwen geeft richting de tweede competitiehelft. Wel zagen ze concurrent Lewedorpse Boys dichterbij komen na een overwinning op Nieuwdorp. Het is even afwachten wat de KNVB gaat besluiten omtrent het staken van de wedstrijd, maar na de winterstop wordt de competitie in ieder geval hervat met een thuiswedstrijd tegen Luctor Heinkenszand op 21 januari a.s.

Opstelling Zaamslag : Guido Vinke, Teun van Fraeijenhove, Roy van der Staal, Cees van Tiel, Lars de Jonge (70. Yannick van der Hooft), Sam Cornelissen (62. Joost Simons), Arno Scheele, Koen Post, Stijn Dekker, Brian van Hoorn (62. Wout Hamelink) en Senna Bunt.