In Veere boeken groen-witten eerste uitoverwinning

Na een teleurstellende reeks van twee nederlagen en een gelijkspel hebben onze groen-witten eindelijk weer eens een overwinning te pakken. De inmiddels broodnodige punten werden behaald ten koste van promovendus Veere, dat op het sportpark aan de Bieweg in een sportieve wedstrijd met overtuigende cijfers (0-4) werd verslagen.

Met aanvoerder Michiel Leijte en Juriën Dam terug in de basis gingen onze groen-witten op jacht naar de eerste uitoverwinning in dit nog prille seizoen. Dat moest ten koste gaan van Veere, dat vorig seizoen kampioen was geworden in de 4e klasse. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Ron Huser werd de wedstrijd door onze groen-witten gedomineerd. Met goed veldspel werd de bal in een behoorlijk tempo geduldig rondgespeeld op zoek naar openingen in de Veere defensie. De ploeg, waarin Jordy Bakker na zijn uitstekende invalbeurt van vorige week ook in de basis startte, werd in de 9e minuut in het zadel geholpen door een terugspeelbal op doelman Alex Bakker. Dankzij een polletje trapte de doelman volledig naast de bal. Niek Luime reageerde attent, pikte de bal op en kon heel rustig de 0-1 binnen schieten. Kort daarvoor had de spits overigens al een eerste kans gehad na een mooi opgezette aanval.

Lang leek de voorsprong niet op het scorebord te blijven staan. In een tegenaanval besloot Roy Louwerse het maar eens van grote afstand te proberen. Zijn uitstekende poging ketste via de binnenkant van de paal terug het veld in, waardoor onze groen-witten ontsnapten aan een tegentreffer.

Het overwicht van Zaamslag werd na een klein kwartier wedstrijd uitgedrukt in een tweede treffer. Na een kort genomen hoekschop op Jordy Bakker volgde een voorzet die onvoldoende werd weggewerkt door de Veere verdediging, waardoor de mee opgekomen Maikel Krans de mogelijkheid kreeg om uit te halen. Zijn schot was doelman Alex Bakker te machtig, waardoor er al vroeg in de wedstrijd een 0-2 stand op het scorebord prijkte.

Ook na deze comfortabele voorsprong bleven onze groen-witten het betere van het spel houden. Veere werd meest van de tijd teruggedrongen op eigen helft. Eén keer werd de thuisploeg nog gevaarlijk na balverlies op het middenveld. Na een half uur kwam de ploeg er in de omschakeling dreigend uit, maar uiteindelijk verdween het schot van Michael Strenk voorlangs het doel van Dominique Pijpelink.

In het laatste kwartier voor rust verzuimden onze groen-witten verder afstand te nemen. Kort na de doelpoging van Strenk was Jordy Bakker dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd door de Veere doelman gepareerd en in de 35e minuut kreeg Wesley Dieleman een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar net als vorige week tegen De Noormannen, kopte hij op de lat.

Het slotakkoord van het eerste bedrijf was voor Jordy Bakker, die na een sublieme actie een even subliem lobje in huis had. Jammer dat zijn poging net niet doeltreffend was. Iedere voetballiefhebber, voor- en tegenstander, smult van dergelijke acties. De thuisploeg mocht dus niet klagen dat het met een 0-2 tussenstand kon gaan rusten.

Nadat Wesley Dieleman in de kleedkamer was achtergebleven en was vervangen door Wout Hamelink, begonnen onze groen-witten veel te tam aan de 2e helft. Veere werd in de gelegenheid gesteld om aan aanvallen te denken en dat deed het. De eerste tien minuten speelde het spel zich dan ook veelvuldig af op de helft van Zaamslag, iets wat voor rust niet was voorgekomen. De voorsprong kwam echter niet in gevaar en langer dan deze tien minuten duurde het overwicht van Veere niet. Onze groen-witten pakten de draad van de 1e helft weer op en de eerste de beste aanval leverde een doelpunt op. Na een mooie pass van Juriën Dam werd Niek Luime in de gelegenheid gesteld om zijn tweede van de middag te maken en de stand naar 0-3 te tillen. Eindelijk wist de spits het net weer te vinden, tot opluchting van de technische staf, teamgenoten, maar vooral van hemzelf. Eén minuut later stond de topscoorder van Zaamslag aan de basis van de 0-4. Na een uitstekende actie op de linkerflank speelde hij zijn tegenstander uit om daarna een dito voorzet af te leveren. Jordy Bakker, die zich uitstekend positioneerde midden voor het doel, bekroonde zijn goede spel met een prima doelpunt, waarmee hij de wedstrijd definitief in het slot gooide.

In het resterende deel van de wedstrijd speelde de ploeg van trainer Dominique D’Hooge gedisciplineerd en zakelijk, al zaten er met momenten toch nog wel wat slordigheden in het spel opgesloten. Met name in de passing op het middenveld ging het nogal eens fout. Desondanks kreeg de ploeg ook in het laatste half uur kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Zo kreeg Wout Hamelink halverwege de 2e helft een schietkans, maar zag zijn schot gekeerd worden door doelman Alex Bakker, waarna Dennis van Passel in de rebound via de lat over schoot.

Een kwartier voor tijd leek de thuisploeg op weg naar de eretreffer, maar speelde invaller Wessel Overbeeke op weg naar het doel de bal te ver voor zich uit. Doelman Dominique Pijpelink kon ingrijpen. In een poging alsnog bij de bal te komen, gleed Overbeeke met zijn been vooruit door op de Zaamslag goalie en leek hem flink te raken. Dankzij het goed beschermen van zijn gezicht viel het uiteindelijk mee en leverde het, behalve een zere arm en knie, geen blessure op. Een aantal Zaamslag spelers reageerden na het voorval fel richting scheidsrechter Huser, die het incident diplomatiek oploste en het bij een gele kaart voor de Veere speler liet.

De laatste kans van de wedstrijd was voor Zaamslag spits Niek Luime. Uit misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, over veel schijven, was de spits het eindstation. Zijn schot verdween rakelings naast. Zo eindigde de wedstrijd in een overtuigende 0-4 overwinning, die met wat meer geluk nog hoger uit had kunnen pakken. De thuisploeg had niet de macht en kracht om er iets tegenover te stellen. Dit resultaat is een mooie opsteker voor het duel van volgende week. Dan komt een ploeg van een heel ander kaliber naar sportpark ’t Durp. Onze groen-witten zijn dan namelijk gastheer van Kapelle, dat met 3-1 heeft gewonnen van GPC Vlissingen en terug te vinden is op de 3e plaats.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Dennis van Passel (65. Justin Kolijn), Michiel Leijte, Juriën Dam, Koen Post (76. Arno Scheele), Jordy Bakker, Niek Luime en Wesley Dieleman (46. Wout Hamelink).

Zaamslag 2 heeft in het thuisduel met Serooskerke 2 wederom aan het kortste eind getrokken, al had dat niet nodig geweest. Na twee keer op voorsprong te hebben gestaan, werd de wedstrijd alsnog uit handen gegeven en werd met 2-3 verloren. Na een doelpuntloze 1e helft, wat op zich een wonder was gezien het goede spel en een aantal grote kansen voor Zaamslag, werd er na rust wel lustig op los gescoord. Marco de Putter bracht Zaamslag op een 1-0 voorsprong waarna de bezoekers langszij kwamen. Opnieuw kwam de ploeg van Mathijs de Koeijer aan de leiding, dit keer door een doelpunt van Bram Dees, maar uiteindelijk ging Serooskerke 2 er met de winst vandoor.