In en tegen Kruiningen zetten Groen-witten ongeslagen reeks voort

Voor de zesde wedstrijd op rij is de ploeg van trainer Dominique D’Hooge ongeslagen gebleven. In en tegen Kruiningen werd na twee gelijke spelen en drie overwinningen de vierde overwinning sinds 13 oktober jl. geboekt.

Na een van beide zijden vrij dramatische 1e helft en een 0-0 stand bij rust, maakten onze groen-witten in de 2e helft het verschil. De overmacht na rust was zo groot dat de thuisploeg geen enkele kans werd gegund en het zelf drie keer tot scoren kwam, waardoor na 90 minuten een dikverdiende 0-3 eindstand op het scorebord stond op Sportpark “De Kruzemat”.

Daar zag het aanvankelijk allerminst naar uit. Nadat scheidsrechter IJpelaar, afkomstig uit Kaatsheuvel, het startsein had gegeven nam de thuisploeg het initiatief en zette onze groen-witten vast op eigen helft. Al in de 2e minuut moest doelman Dominique Pijpelink handelend optreden, gevolgd door een ziedend schot in de 5e minuut van Lars Steendijk dat rakelings over het doel verdween.

Na een tiental minuten had de thuisploeg zowat al haar kruit verschoten en kwamen onze groen-witten beter in de wedstrijd. Net als de weersomstandigheden was ook het spel van beide ploegen allerminst goed te noemen. Er volgden na een kwartier wedstrijd mogelijkheden voor Zaamslag. Eerst werd een inzet van Dennis van Passel voor de doellijn weggewerkt door verdediger Jeffrey van Houte en kort daarna zag Joost Simons zijn schot via een vijandelijk been in het zijnet verdwijnen.

Het vertoonde spel werd er niet beter op gedurende het vervolg van de 1e helft, maar desondanks kwamen onze groen-witten niet in de problemen. Zelf wist het wel nog een aantal kansen te creëren. Zo zag Wout Hamelink in de 37e minuut zijn doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel, wat overigens wel terecht bleek te zijn. Diezelfde Wout Hamelink had een paar minuten later de thuisploeg wel pijn kunnen doen toen hij alleen op doelman Johnny Eggebeen af kon gaan. De Kruiningen doelman bleef koel en kwam als winnaar uit die strijd.

De slotfase van de 1e helft was weer in het voordeel van Kruiningen. De ploeg zette nog een keer aan in een poging alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. Dat lukte niet, maar het had niets te zeggen gehad als het alsnog op achterstand was gekomen. In de toegevoegde tijd van de 1e helft kreeg Wout Hamelink nog een uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer op zijn naam te zetten, echter zijn inzet verdween rakelings voorlangs het doel van Eggebeen en dus gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand rusten.

Terwijl het weer alleen maar slechter werd, was dat gelukkig niet het geval met het spel van onze groen-witten. Dat ging met sprongen vooruit en het werd aanmerkelijk beter dan voor de pauze. Met de wind in de rug werd Kruiningen vanaf de aftrap teruggedrongen op eigen helft en er volgden mogelijkheden. In de 54e minuut mocht Dennis van Passel een hoekschop nemen die aan iedereen voorbij leek te gaan, behalve aan Michiel Leijte. Bij de tweede paal liep de aanvoerder de bal met de borst over de achterlijn, 0-1. Zaamslag behield het overwicht en controleerde de wedstrijd waardoor het weinig tot niets te vrezen had van eventuele aanvalsdriften van de thuisploeg. Het overwicht resulteerde al vrij snel in een tweede doelpunt. In de 66e minuut kreeg Justin Kolijn de bal op rechts  aangespeeld na een vlotte aanval. De middenvelder kapte naar binnen en haalde met links uit. Zijn schot werd onderweg licht getoucheerd door een Kruiningen speler en verdween in de verre hoek, 0-2.

Onze groen-witten waren los en konden mede door een onmachtig Kruiningen aanval na aanval opzetten. Twee minuten na de treffer van Justin Kolijn was er alweer een volgende mogelijkheid. Uit een voorzet van Ruben de Haas tikte Niek Luime de bal net naast.

Ook de laatste twintig minuten speelden hoofdzakelijk af op de helft van de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer. De wedstrijd was met de 2-0 voorsprong al lang beslist, mede doordat onze groen-witten de tegenstander goed in de tang hadden. Toch viel er kort voor tijd nog een doelpunt. Niek Luime schoot in de 87e minuut alsnog raak en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

Na een paar minuten extra tijd vond scheidsrechter IJpelaar, die kon terugkijken op een uitstekend gefloten wedstrijd, het tijd voor een warme douche en floot af. Ondanks het nog niet altijd goede spel toch een dikverdiende overwinning voor onze groen-witten.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Walcheren op het programma.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Dennis van Passel, Justin Kolijn, Michiel Leijte, Joost Simons (46. Koen Post), Juriën Dam (84. Hylke Stroo), Wout Hamelink (69. Arno Scheele) en Niek Luime.

Op Sportpark ’t Durp stond op hetzelfde tijdstip de streekderby Zaamslag 2 – FC Axel 2 op het programma. De bezoekers waren beter en hadden een veldoverzicht, wat niet zo verwonderlijk was met spelers als Ivo Verstraeten, Bart Rijckaert en Niek de Meijer in de gelederen. Zaamslag stelde daar de  nodige strijdlust tegenover. Een derby zorgt toch altijd voor extra motivatie wat met zich meebrengt dat er meestal ook extra krachten aangeboord worden. Zo ook tijdens deze derby. FC Axel kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar kort daarna zorgde Frans Rokven, die toch zijn kicksen weer uit de kast had gehaald, voor de gelijkmaker via een geblokt schot over de Axel doelman. Nog voor rust kwam Zaamslag op een 2-1 voorsprong doordat Bram Dees profiteerde van een misverstand tussen de Axel doelman en zijn laatste man (liepen op elkaar).
Kort na rust bracht Dennis Hamelink zijn ploeg op een vrij comfortabele 3-1 voorsprong met een schot van zo’n 20 meter dat over de doelman in het doel verdween. FC Axel kwam 20 minuten voor tijd via een aansluitingstreffer van Ivo Verstraeten terug in de wedstrijd. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord. Ook niet nadat de uit nood opgeroepen doelman Guido Vinke een kwartier voor tijd bij een 3-2 stand noodgedwongen (en volgens afspraak) gewisseld werd voor veldspeler Marco de Putter, die op zijn beurt niet of nauwelijks in de problemen kwam. Zaamslag speelde, ondanks deze toch wel bijzondere wissel, de wedstrijd uit en boekte daarmee een knappe 3-2 overwinning op FC Axel 2.