Groen-witten verliezen weer en laten de punten aan FC Dauwendaele

Ook het uitduel tegen FC Dauwendaele leverde onze groen-witten geen punten op. Na vroeg op achterstand te zijn gekomen, kwamen ze zeven minuten voor rust knap op gelijke hoogte. De slotminuten van de 1e helft verliepen echter catastrofaal voor onze groen-witten. In een tijdsbestek van iets meer dan vijf minuten liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong en dat bleek beslissend, want na rust werd er niet meer gescoord.

Onder leiding van scheidsrechter J. van Belzen uit Wemeldinge werd er om 14.30 uur op Sportpark De Kruitmolen in Middelburg door FC Dauwendaele afgetrapt. Met Roy van der Staal, Justin Kolijn en Wesley Dieleman terug in de basis begonnen onze groen-witten vol goede moed aan het duel, maar zoals al vaker dit seizoen bleek de scherpte te ontbreken. Al na vijf minuten leek Zias Kosters op weg naar de openingstreffer na balverlies van aanvoerder Koen Post. Hij stuitte echter op doelman Dominique Pijpelink, die wel bij de les was en de inzet met de voet keerde. Het leek wel of de Zaamslag defensie open huis hield, want een paar minuten later kreeg Dauwendaele weer de vrije doorgang, deze keer wel met fatale afloop. Liam Minderhoud was verantwoordelijk voor de 1-0 voorsprong.

De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg met een iets snellere handelingssnelheid waardoor onze groen-witten vaak een stap te laat waren,met als gevolg dat Dauwendaele met enige regelmaat als een mes door de Zaamslag defensie sneed. En als onze groen-witten balbezit hadden bleek de eindpass vaak onverzorgd. Halverwege het eerste bedrijf lukte dat wel een keer. Brian van Hoorn werd diep gestuurd en ging alleen op doelman Thomas Huberts af. De sluitpost doorzag het naderende gevaar en kwam zijn doel uit. Beiden raakten tegelijkertijd de bal, waarbij de doelman net iets meer kracht had en als winnaar uit de strijd kwam. Brian blesseerde zich bij de actie, maar kon uiteindelijk de wedstrijd vervolgen. Onze groen-witten leken zich vanaf dat moment terug in de wedstrijd te knokken en hadden even het betere van het spel. Nadat doelman Dominique Pijpelink nog handelend had moeten optreden met een stijlvolle redding op een afstandschot, kwam de ploeg van trainer Ives Van Driessche zowaar tot scoren. Een zeldzaamheid dit seizoen. Het voorbereidende werk bij het doelpunt van Wesley Dieleman was van linksback Justin Kolijn, die zijn tegenstander het bos in stuurde en vanaf de achterlijn een puntgave voorzet afleverde bij de tweede paal, waar “Dielie” perfect de 1-1 binnenkopte, zijn eerste treffer van dit seizoen.

Met deze gelijkmaker zag het er ineens een stuk rooskleuriger uit voor onze groen-witten. Met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken en hopen dat de 2e helft beter zou verlopen. Niets bleek echter minder waar, want in de resterende minuten van de 1e helft hielden ze echt open huis. Doelman Dominique Pijpelink zag de spelers van Dauwendaele langs alle kanten op zich af komen en daar bleef het niet bij. In iets meer dan vijf minuten werd de goede uitgangspositie volledig teniet gedaan. Tot twee keer toe kreeg Dauwendaele de vrije doortocht en slalomde het door de Zaamslag verdediging als een mes door de boter, met even zoveel keer Mahboeb Rahimi als eindstation. De rust werd dus niet met een gelijke stand bereikt, maar met een 3-1 achterstand.

Met twee verse krachten aan de aftrap (Jari Brevet voor Frans Rokven en Senna Bunt voor Joost Simons) moesten onze groen-witten op jacht naar de aansluitingstreffer. In tegenstelling tot de 2e helft golfde het spel na rust meer op en neer en vielen er aan beide kanten meer doelkansen te noteren, wat de wedstrijd ten goede kwam. Al vroeg in de 2e helft toonde Dominique Pijpelink zijn waarde voor de ploeg door weer handelend op te treden, waarna een paar minuten later aan de andere kant Wesley Dieleman dichtbij de aansluitingstreffer was. Zijn inzet kon net met een teen beroerd worden door doelman Thomas Huberts, waardoor de bal tergend langzaam rakelings langs de paal over de achterlijn verdween. Het zat dan ook niet echt een keer mee.

Dat was wel het geval na een uur spelen toen Zias Kosters, na mistasten van Koen Post, de vrije doorgang kreeg en de bal langs doelman Dominique Pijpelink schoof. Hij trof echter de paal om vervolgens in de rebound hoog over het lege doel te schieten. Nu zat het dus duidelijk wel even mee.

Ondertussen waren er maar twintig minuten meer te gaan en dus beperkte tijd om nog twee keer tot scoren te komen. Verdediger Vinzenz Jansen werd binnen de lijnen gebracht ten koste van spits Wesley Dieleman. Een wissel die niet door iedereen begrepen werd. Met een 3-1 achterstand je spits er af halen klinkt niet echt logisch. De wissel had echter tot gevolg dat Jari Brevet naar de linkerkant verhuisde, Justin Kolijn doorschoof naar het middenveld en Brian van Hoorn de spitspositie innam. Een paar minuten later werd Jaimy Zegers ingebracht voor Lars de Jonge, die niet verder kon vanwege kramp en kwam Nick Hoogstrate in het veld voor Cees van Tiel. Al deze wisselingen leverde uiteindelijk weinig op, slechts enkele gevaarlijke momenten voor het doel, maar helaas geen doelpunten. Daardoor bleef het 3-1 voor FC Dauwendaele en dus konden er weer geen punten bijgeschreven worden.

Al met al was het geen hoogstaand duel en vielen er weinig aanknopingspunten op verbetering te bespeuren. Toch moeten onze groen-witten er in blijven geloven, omdat ook Nieuwdorp, Goes en De Noormannen blijven verliezen. Ook al zijn er nog veel wedstrijden te gaan, toch lijken deze vier ploegen te gaan strijden voor lijfsbehoud. Eén ploeg degradeert rechtstreeks en de nummers twaalf en dertien zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Volgende week staan onze groen-witten weer voor een lastige opgave, dan wacht namelijk het zeer lastige thuisduel tegen de nummer twee van de ranglijst, Luctor Heinkenszand.

Opstelling : Dominique Pijpelink, Justin Kolijn , Roy van der Staal, Koen Post, Lars de Jonge (72. Jaimy Zegers) , Frans Rokven (46. Jari Brevet), Arno Scheele, Cees van Tiel (75. Nick Hoogstrate), Joost Simons (46. Senna Bunt), Brian van Hoorn en Wesley Dieleman (68. Vinzenz Jansen).