Groen-witten verliezen ook tweede uitduel

Onze groen-witten verlieten met lege handen het sportpark in ’s Heer Arendskerke. Ondanks een veldoverwicht creëerde de ploeg van Dominique D’Hooge nagenoeg geen kansen en haalden ze bovendien zichzelf uit de wedstrijd door zich te irriteren aan het warrige optreden van de scheidsrechter, de heer Spaeter uit Oost-Souburg. De thuisploeg daarentegen toonde zich wat dat betreft meer volwassen en kwam twee keer tot scoren, waarvan één uit een onterecht toegekende strafschop.

De wedstrijd van vorig seizoen stond nog bij iedereen op het netvlies. Toen stond het na 20 seconden al 1-0, na vier minuten 2-0 en op het half uur leek de wedstrijd gespeeld toen de thuisploeg op 3-0 kwam. Toch kwamen onze groen-witten nog voor rust terug tot 3-2 en middels een bizar scoreverloop werd het uiteindelijk een 4-5 overwinning voor onze groen-witten.

Een gewaarschuwd man telt voor twee zou je denken, maar toch liepen onze groen-witten weer met open ogen in het mes. Net als vorig seizoen stond de ploeg na één minuut op een 1-0 achterstand. Deze keer weliswaar uit een prachtig genomen vrije trap door Jasper Westplate, na een hele lichte overtreding – als het al een overtreding was – net buiten het zestienmetergebied.

Met Hylke Stroo centraal achterin, op de plaats van de vakantie vierende Roy van der Staal, gingen onze groen-witten op jacht naar de gelijkmaker en daar was de ploeg in de 8e minuut heel dichtbij. Na een overtreding op Dennis van Passel mocht Juriën Dam aanleggen op een geschikte plaats voor een linkspoot. Met veel gevoel stuurde de middenvelder de bal naar de verre hoek, maar tot opluchting van de aan de grond genagelde doelman Eljo Dooge, belandde de bal op de paal.

Voetballend was de ploeg van D’Hooge/Michels in het voordeel, maar de nodige overtuiging in de duels ontbrak en het ontbeerde hen aan het creëren van mogelijkheden. Een afstandsschot van aanvoerder Michiel Leijte leverde nog het meeste gevaar op, maar nu was doelman Eljo Dooge wel attent door de bal over de lat te tikken.

Het zat de ploeg dan ook niet mee; ook niet toen Hylke Stroo zich op slag van rust moest laten vervangen met weer een hamstringblessure. Damy Blommaert kwam binnen de lijnen op de plek van Michiel Leijte, die de positie van de onfortuinlijke centrale verdediger innam.

Met een 1-0 ruststand was er nog niets aan de hand. Alle kans nog om orde op zaken te stellen in de 2e helft. Deze zou echter een dramatisch verloop kennen voor onze groen-witten. Net als in de 1e helft hadden onze groen-witten na rust weer een veldoverwicht en leken op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Echter in de 52e minuut ging het na balverlies helemaal fout. Een razendsnelle counter zorgde ervoor dat doelman Dominique Pijpelink handelend moest optreden. Hij tikte de bal knap weg voor de voeten van Michel Harinck, die vervolgens slim zijn voet liet hangen en naar de grond ging. Tot ontsteltenis van de goalie, maar ook van de overige spelers en de mensen aan de zijlijn wees scheidsrechter Spaeter naar de stip. Justin Le Conte had er maling aan, hij benutte het cadeautje ten volle en schoot zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong.

Het vervolg van de 2e helft werd gekenmerkt door veel vallende spelers van de thuisploeg. Slim van die spelers, maar onbegrijpelijk dat scheidsrechter er keer op keer intuinde. Onze groen-witten irriteerden zich er in ieder geval mateloos aan, zoveel zelfs dat ze zichzelf daarmee uit de wedstrijd haalden. Daarmee slaagde de thuisploeg in ieder geval in hun opzet, want behoudens de slotfase wisten onze groen-witten geen kans te creëren. Toen speelde de thuisploeg overigens al met tien man. Siem Corstanje werd in de 88e minuut met rood weggestuurd voor een natrappende beweging op Justin Kolijn. Dat had de arbiter dan weer wel gezien.

Tegen tien man kwamen onze groen-witten eindelijk een paar keer dreigend voor het doel van Eljo Dooge, maar wisten hem dankzij een aantal fraaie reddingen niet te passeren. De volle buit was dus voor ’s Heer Arendskerke, dat door de zege klimt naar de tweede plaats. Onze groen-witten zakken naar een teleurstellende negende plaats op de ranglijst. Er valt dus voldoende werk te verrichten in aanloop naar het thuisduel tegen VCK, dat momenteel derde staat.

Tot slot nog de quote van de dag. Voor de wedstrijd had scheidsrechter Spaeter het volgende tegen de spelers gezegd : “Ik heb van de week naar de Champions League gekeken. Als ik net zoveel fouten maak als die scheidsrechters stop ik direct met fluiten”. Waarvan akte !

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Hylke Stroo (44. Damy Blommaert), Maikel Krans, Koen Post, Michiel Leijte, Juriën Dam, Joost Simons (64. Justin Kolijn), Dennis van Passel, Maxim de Clippelaar en Niek Luime.

Zaamslag 2 moest het in eigen huis opnemen tegen Oostkapelle 2. Beide ploegen deden niet veel onder voor elkaar, maar gescoord werd er niet. Toch viel er kort voor tijd nog een doelpunt te noteren en wel één voor de bezoekers, die zodoende de volle buit mee huiswaarts namen.