Groen-witten niet opgewassen tegen sterker De Meeuwen

Groen-witten niet opgewassen tegen sterker De Meeuwen

Onze groen-witten zijn er niet in geslaagd om voor een stuntje te zorgen tegen De Meeuwen. Dat leek er lange tijd wel in te zitten, maar toen de bezoekers na iets meer dan een uur wedstrijd twee keer kort achter elkaar scoorden viel het doek voor onze groen-witten en was de wedstrijd gespeeld.

Aangezien De Meeuwen de laatste vier duels geen overwinning hadden weten te boeken (verlies tegen RCS en 3 gelijke spelen tegen respectievelijk SSV’65, Lewedorpse Boys en FC Axel), leek er iets te halen voor onze groen-witten tegen de ploeg van trainer Michel Leonhart, die door het recente puntenverlies inmiddels was afgezakt naar de 4e positie op de ranglijst. Dat leek lange tijd het geval, totdat de bezoekers in de 63e minuut uit het niets de openingstreffer scoorden. Toen twee minuten later ook nog een tweede doelpunt volgde betekende dat de nekslag voor onze groen-witten. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning voor De Meeuwen, maar zuur was het wel voor onze groen-witten, die zich weer niet beloonden voor de tomeloze inzet en strijd.

Onder leiding van de in Heinkenszand woonachtige scheidsrechter E. Swagers namen de bezoekers vanaf de aftrap het initiatief. Onze groen-witten lieten dat ook toe, doordat ze zich lieten terugzakken en via de counter er uit probeerden te komen. Het leverde al naar een paar minuten de eerste dreiging op voor het doel van Bryan Buren. Ondanks het vele balbezit van De Meeuwen wisten onze groen-witten er af en toe toch ook goed uit te komen en voor dreiging te zorgen. Toch was het de Zaamslag goalie die na tien minuten handelend moest optreden op een kopbal uit een vrije trap. Met een stijlvolle redding hield hij zijn doel schoon. Na een klein kwartier kwamen onze groen-witten er voor het eerst echt gevaarlijk uit. Spits Wout Hamelink was het eindstation van een vlot lopende aanval, maar uit een moeilijke hoek vond hij doelman Jesse Kerkhove op zijn pad.

Gedurende de 1e helft vorderde was De Meeuwen de beter voetballende ploeg, wat niet verwonderlijk was gezien de stand van beide teams op de ranglijst. Onze groen-witten compenseerden dit met veel strijd en bewezen andermaal dat ze goed kunnen verdedigen. Op een enkele wedstrijd na worden week in week uit weinig tegendoelpunten geïncasseerd. Het euvel zit h’m voorin, doordat er te weinig stootkracht is en ze daardoor moeilijk tot scoren komen. Ook nu weer bleek een ploeg uit het “linker rijtje” de nodige moeite te hebben om het net te vinden. Dat lukte na een klein half uur wedstrijd bijna, maar weer was doelman Bryan Buren de sta-in-de-weg. Hij tikte een gevaarlijk schot uit de korte hoek ten koste van een hoekschop. Het volgende gevaar was voor het doel van de bezoekers. Koen Post mocht op rechts een vrije trap nemen na een duwfout op Arno Scheele. Zowel de mee opgekomen kopsterke Roy van der Staal als Wout Hamelink kregen net niet het hoofd tegen de uitstekend aangesneden vrije trap. Het was overigens één van de laatste acties van de Zaamslag aanvoerder, die er in de 41e minuut voor de tweede keer bij ging zitten en zich met hamstringklachten moest laten vervangen door Cees van Tiel. Een tegenvaller voor de ploeg van André Siereveld, die dit er eigenlijk ook niet nog eens bij kan hebben, aangezien de aanvoerder toch degene is die meestal het voortouw neemt op het middenveld. Hopelijk is hij geen weken lang uit de roulatie.

In de slotminuten van de 1e helft probeerde De Meeuwen nog een keer aan te zetten. Dreigend was de ploeg van Michel Leonhart wel, maar tot kansen kwam het niet meer voor rust. In de extra tijd werd de laatste aanval van De Meeuwen succesvol afgeslagen en volgde een uitbraak van onze groen-witten. Dit had een hele gevaarlijke aanval kunnen worden, ware het niet dat arbiter Swagers voor het rustsignaal floot. Onze groen-witten reageerden furieus en daar was iets voor te zeggen. Het was een wel heel ongelukkige beslissing van arbiter Swagers om op zo’n moment af te fluiten. Dan zijn er wel chiquere momenten in een wedstrijd te vinden om de rust in te gaan.

De openingsfase van het tweede bedrijf verliep veelbelovend voor onze groen-witten, die scherper oogden dan de bezoekers uit Zoutelande. Verdedigend hadden ze hun zaken goed op orde, wat bij De Meeuwen soms tot enige onderlinge frustratie leidde. Het lukte de ploeg maar niet om er doorheen te komen. Onze groen-witten daarentegen waren het eerste kwartier na rust de betere ploeg en net op het moment dat je dacht dat ze de wedstrijd onder controle leken te hebben sloeg De Meeuwen toe. Uit het niets bracht Robin Dek met een verdekt schot zijn ploeg op voorsprong. Het leek een houdbaar schot, maar de Zaamslag goalie stond net op het verkeerde been om nog te kunnen ingrijpen. Een fikse tegenvaller voor onze groen-witten, die op zoek moesten naar de gelijkmaker. Die zou er niet komen, want nog geen drie minuten later konden de tientallen meegereisde supporters uit Zoutelande alweer juichen. Marc de Kiefte rondde een aanval door het midden af en verdubbelde daarmee de score. Doelman Bryan Buren probeerde het naderende onheil nog te voorkomen door zijn doel te verkleinen, maar kon de Kiefte niet van scoren afhouden. Volgens centrale verdediger Fabrice van Holsbeke zat er een luchtje van buitenspel aan het doelpunt. Op aangeven van Roy van der Staal stapten beide centrale verdedigers (al dan niet te laat) naar voren om de Kiefte buitenspel te zetten. Zaamslag assistent Leunis van de Velde hield zijn vlag echter omlaag, wat doet vermoeden dat er geen sprake was van buitenspel. Duidelijk was dat de wedstrijd met twee snel opeenvolgende tegendoelpunten gespeeld was en dat dit de doodsteek was voor onze groen-witten. In het laatste kwartier probeerden ze nog aan te zetten om de aansluitingstreffer te forceren, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet, zoals ook niet het geval was in de eerste 75 minuten. Wel was er nog een mogelijkheid in de 89e minuut toen invaller Michael Christina een perfecte hoekschop trapte waar alleen maar tegenaan gelopen hoefde te worden, maar ook dat bleef zonder succes.

Zo trok De Meeuwen voor het eerst sinds 3 februari weer eens een wedstrijd winnend over de streep.Voor onze groen-witten zit er niets anders op dan het verlies te verwerken en de knop om te zetten naar volgende week. Dan staat de streekderby tegen FC Axel, dat met 28 punten zo goed als veilig is, op het programma.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Kevin Segers (77. Douwe Scheele), Fabrice van Holsbeke, Roy van der Staal, Lars de Jonge, Teun van Fraeijenhove (67. Stijn Dekker), Koen Post © (41. Cees van Tiel), Arno Scheele, Sam Cornelissen (67. Mika Loof), Wout Hamelink en Brian van Hoorn (77. Michael Christina).

Sponsoren