Groen-witten nemen zoals verwacht de punten mee uit Wemeldinge

Na een goede 1e helft waarin onze groen-witten vrij eenvoudig een 0-3 voorsprong namen, liep het na rust nog bijna verkeerd af. Onze groen-witten waren na rust niet meer bij de les en een veel gretiger Wemeldinge maakte daar dankbaar gebruik van. Verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg het echter niet, waardoor de volle buit toch mee naar Zaamslag ging.

Na één minuut stilte in acht te hebben genomen vanwege het overlijden van een oud speler van Wemeldinge, floot scheidsrechter A.C. Deurloo uit Tholen (stad) voor de aftrap van dit, met name voor de thuisploeg, belangrijke duel. Wemeldinge (13e) is namelijk nog met Lewedorpse Boys(14e) en VC Vlissingen (12e) in een onderlinge strijd verwikkeld om rechtstreekse degradatie af te wenden. Het voorkomen van nacompetitie tegen degradatie was voor aanvang van dit duel al zo goed als uitzichtloos. Onze groen-witten waren al zeker van een extraatje, in de vorm van nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse, dus voor hen stond er niet zoveel meer op het spel, behalve dan prestige en het vervullen van de sportieve plicht.

Met de van een blessure teruggekeerde Maikel Krans in de gelederen kregen onze groen-witten na 8 minuten een eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Koen Post werd door doelman Tim Vleugel uit de korte hoek tot hoekschop verwerkt. Onze groen-witten dicteerden het spel en lieten de thuisploeg zelden toe voor enig gevaar te zorgen. Met uitzondering van een schietkans in de 12e minuut kwam Wemeldinge niet in de buurt van het doel van doelman Dominique Pijpelink.

De score werd geopend na ruim een kwartier wedstrijd. Een uitstekende voorzet van de linkerflank van de voet van Frans Rokven werd door Wesley Dieleman op waarde geschat. Ondanks dat hij de bal niet helemaal goed leek te raken, kopte hij toch de 0-1 achter doelman Tim Vleugel. Zaamslag liet de bal vervolgens rustig rond gaan zonder echt voor gevaar te kunnen zorgen. Er moest vijf minuten voor rust een afstandschot van circa 35 meter aan te pas komen om de score te verdubbelen. Het schitterende doelpunt kwam op naam van Ruben de Haas, die tot zijn eigen verbazing zijn schot precies onder de lat tegen de touwen zag slaan. Het was zijn eerste doelpunt dit seizoen en zijn derde in Zaamslag shirt.

Nog voor de pauze werd het 0-3. Een snelle aanval in de 44e minuut kwam op de rechterkant bij Jorin Missu terecht.  Diens lage voorzet werd door een attente Wesley Dieleman binnen geschoten. Met deze comfortabele 0-3 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze leken onze groen-witten een ware gedaanteverwisseling te hebben ondergaan. De ploeg was werkelijk geen schim meer van de 1e helft en daar maakte Wemeldinge dankbaar gebruik van. De thuisploeg was veel feller in de duels, die meestal werden gewonnen waardoor het veel vaker de aanval kon kiezen. Toch waren het onze groen-witten die in de 59e minuut de wedstrijd in het slot hadden kunnen gooien. Het houtwerk stond echter een doelpunt van Frans Rokven in de weg. Het was het eerste opwindende moment na rust.

Nadat Jorin Missu in de 61e minuut zijn schot door Tim Vleugel naast getikt had zien worden, was het de thuisploeg die het spel ging dicteren. Dat werd met name veroorzaakt door het slordige spel op het middenveld bij Zaamslag, waardoor veel duels werden verloren. Het gaf Wemeldinge nog enige hoop om terug te komen in de wedstrijd. Met nog twintig minuten op de klok kreeg het een vrije trap toegekend die door Barrie Vleugel gevaarlijk op doel werd geschoten. Via de vingertoppen van Dominique Pijpelink verdween de bal over het doel. De daaruit voortvloeiende hoekschop werd door Arno de Kok binnen gekopt. Een logisch gevolg gezien het spelbeeld op dat moment. En het spel van onze groen-witten werd er niet bepaald beter op, het was in het laatste kwartier zelfs erbarmelijk slecht.

Toen Pol de Vos er in de 75e minuut met een simpel rollertje van dichtbij 2-3 van maakte, kregen onze groen-witten het nog even benauwd. Het zou toch niet gebeuren dat …….

Wesley Dieleman had aan alle hoop aan Wemeldinge zijde een eind kunnen maken als hij het net aan de juiste kant van de paal had gevonden. Hij besloot echter in het zijnet na op maat bediend te zijn door Michiel Leijte. Daardoor hield Wemeldinge de hoop levend om een punt aan dit duel over te houden en daar was de ploeg in de 87e minuut ook nog eens heel dichtbij. Jan Warbout kwam oog in oog met Zaamslag goalie Dominique Pijpelink, die zijn ploeg op de been hield door als winnaar uit deze strijd te komen.

Het lukte de thuisploeg niet om de gelijkmaker te forceren, waardoor de drie punten toch mee naar Zaamslag gingen. Net als Wemeldinge verloren ook de concurrenten Lewedorpse Boys en VC Vlissingen hun wedstrijd, waardoor de beslissing over rechtstreekse degradatie naar de 4e klasse pas op de laatste speeldag wordt bepaald.

Ook de strijd om het kampioenschap is nog niet beslist. Koploper Yerseke zou bij winst op Kapelle kampioen zijn, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Nummer twee RCS maakte daarentegen geen fout, het rolde FC Dauwendaele met 8-1 op. Op de laatste speeldag krijgt Yerseke VCK op bezoek, dat al verzekerd is van een periodetitel. Onze groen-witten zijn volgende week gastheer van RCS. Bij een gelijkspel of winst van Yerseke gaat de titel naar het vissersdorp. Bij verlies van Yerseke en winst van RCS gaat de kampioensschaal naar Oost-Souburg. De vraag is of VCK en onze groen-witten met het oog op de nacompetitie in dit laatste duel nog alles zullen geven. Volgende week zaterdag om 16.30 uur zullen we het weten.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Jorin Missu, Michiel Leijte, Koen Post (59. Juriën Dam), Dennis van Passel, Frans Rokven (68. Justin Kolijn), Wesley Dieleman en Niek Luime.

Het 2e elftal nam het in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op tegen Kapelle 2. Na een 2-0 ruststand door doelpunten van Coen Goossen en Bram Dees, ging het in het 2e bedrijf helemaal mis voor de ploeg van Mathijs de Koeijer. Kapelle ging erop en erover om uiteindelijk met 2-4 te zegevieren.