Groen-witten nemen eerste horde in strijd om behoud 3e klasse

Groen-witten nemen eerste horde in strijd om behoud  3e klasse

In de 2e ronde van de nacompetitie hebben onze groen-witten afgerekend met MZVC uit Middelburg. De 2-0 voorsprong bij rust werd in het eerste kwartier na rust uitgebouwd naar 5-0 waardoor de wedstrijd beslist was. Daarna lieten onze groen-witten de teugels vieren en kregen een aantal spelers rust. Uiteindelijk wisten de bezoekers nog twee keer het net te vinden waardoor na 90 minuten een 5-2 eindstand op het scorebord stond.

Vijf doelpunten in één wedstrijd, een ongekende luxe voor onze groen-witten gezien het feit dat het in de reguliere competitie slechts 23 keer het net wist te vinden. Door deze overwinning hebben onze groen-witten zich geplaatst voor de finale a.s. zaterdag waarbij Duiveland, dat afrekende met SPS, de tegenstander is. De winnaar is verzekerd van nog een jaar 3e klasse. Deze wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein, te weten op Sportpark Boenze Boogerd aan de Chezeeweg in Wemeldinge.

Na de domper van afgelopen 4 juni, waarbij onze groen-witten in de 93e minuut de winst aan RCS moesten laten en daardoor alsnog veroordeeld waren tot het spelen van nacompetitie, werd tegen MZVC dat als 4e was geëindigd in de 4e klasse A, de draad weer opgepakt en hoe. De ploeg liet zien graag nog een jaar in de 3e klasse te willen uitkomen. Daarbij werd het mede geholpen door de tegenstander, die vanaf het allereerste fluitsignaal van scheidsrechter Sjarco van de Bergen (vervanger van de zieke J.A. de Jong), de toon zette door zowel binnen- als buiten de lijnen op iedere beslissing van hem en zijn neutrale assistenten Northolt en Hematyar commentaar te hebben. Het kwam de ploeg uit Middelburg uiteindelijk duur te staan.

Er stond veel op het spel in dit duel en dat was meteen vanaf de aftrap overduidelijk, want er werd door beide teams op het scherpst van de snede gespeeld en daarbij ging aanvoerder Beaudoin Haeck van MZVC al in de 3e minuut duidelijk over het randje, wat hem terecht een gele kaart opleverde. Diezelfde Beaudoin Haeck kon na 17 minuten inrukken na zijn tweede gele kaart wegens een natrappende beweging, geconstateerd door zowel de scheidsrechter als zijn assistent Northolt, waardoor er geen enkele discussie was, uitgezonderd het MZVC kamp. Op dat moment stond het al 1-0 door een prachtig doelpunt met het hoofd van Frans Rokven. Hij kopte al duikend een vrije trap van Koen Post richting korte hoek waar de MZVC doelman het antwoord schuldig op moest blijven. Gesteund door deze vroege treffer en het numerieke overwicht namen onze groen-witten het initiatief in de wedstrijd en verdubbelden vijf minuten voor rust de voorsprong. Lionel Paez scoorde in een scrimmage voor het doel de 2-0, zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Zaamslag. Even daarvoor waren onze groen-witten overigens door het oog van de naald gekropen doordat een vrije trap van MZVC de doellijn net gepasseerd bleek te hebben, maar dit niet was waargenomen door assistent-scheidsrechter Northolt, omdat doelman Guido Vinke met zijn lichaam het zicht op de bal belemmerde. In de extra tijd van de 1e helft kregen onze groen-witten nog een mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar de vrije trap van Frans Rokven die in de kruising leek te verdwijnen werd door de MZVC doelman met een fraaie redding gepareerd.

In het eerste kwartier na rust kenden onze groen-witten een uitstekende fase. In de rust was Lionel Paez, die een gele kaart op zak had, uit veiligheidsoverwegingen gewisseld voor Nick Hoogstraate. Voor het spelbeeld maakte dat weinig tot geen verschil, want binnen een mum van tijd stond een 5-0 tussenstand op het scorebord. In de 51e, 53e en 59e minuut scoorden respectievelijk Joost Simons (2x) en Koen Post. De veredelde spits deed dat door attent te reageren op een situatie waarbij de MZVC doelman een inzet van Lars de Jonge niet onder controle kreeg en van dichtbij kon binnentikken en de 4-1 was een fraaie schuiver die via de binnenkant van de paal binnen viel. Koen Post scoorde vanaf elf meter na het onderuit halen van Joost Simons binnen het strafschopgebied. Dat was voor de technische staf het moment om Frans Rokven en Koen Post te wisselen voor respectievelijk Peter Dieleman en Ruben Dieleman.

Onze groen-witten namen bij deze 5-0 voorsprong duidelijk gas terug en dat gaf de bezoekers de gelegenheid om iets terug te doen. Ruim twintig minuten voor tijd maakte Patrick Joossens er 5-1 van, een doelpunt waarbij de Zaamslag defensie duidelijk steken liet vallen. Een aantal minuten later kreeg Peter Dieleman de mogelijkheid om de score weer verder uit te bouwen, maar hij moest zijn meerdere erkennen in de MZVC doelman. Een kwartier voor tijd kwam Brian van Hoorn nog binnen de lijnen voor Sam Cornelissen. Hij leverde even later een prima voorzet af op Joost Simons, die helaas net onderschept kon worden door de MZVC defensie, waardoor de teller op vijf bleef staan. Doelman Guido Vinke mocht nog wel een keer vissen op een inzet van Matthijs van Belzen, die er 5-2 van maakte. Helaas was het optreden van Brian van Hoorn van zeer korte duur, want na tien minuten kon hij weer met zijn steeds terugkerende hamstringblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Wesley Dieleman, die na lang blessureleed weer zijn opwachting mocht maken in het 1e elftal. Er kwam geen wijziging meer in de score waardoor deze wedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor onze groen-witten. Qua kaartenlast bleken de bezoekers duidelijk gewonnen te hebben. Tegenover drie maal geel voor onze groen-witten stonden maar liefst 7 gele kaarten (waarvan twee keer geel werd omgezet in een rode kaart) en een directe rode kaart voor MZVC. Zelfs na afloop bij het verlaten van het veld werden nog kaarten uitgedeeld doordat de bezoekers zich wel erg slechte verliezers toonden.

In het Zaamslag kamp maalde niemand erom, want na deze ruime overwinning kan de ploeg zich gaan opmaken voor de spannende eindstrijd a.s. zaterdag tegen Duiveland. Dan zal de ploeg zeker net zo scherp moeten zijn als vandaag tegen MZVC en dan ook nog eens 90 minuten lang.

Opstelling : Guido Vinke, Lionel Paez (46. Nick Hoogstraate), Michiel Leijte, Lars de Jonge, Yannick van der Hooft, Frans Rokven (60. Peter Dieleman), Koen Post (60. Ruben Dieleman), Senna Bunt, Cees van Tiel, Sam Cornelissen (75. Brian van Hoorn; 86. Wesley Dieleman) en Joost Simons.