Groen-witten moeten ook haar meerdere erkennen in De Patrijzen

Ook na het derde competitieduel staan onze groen-witten nog steeds met lege handen. Ondanks dat beiden ploegen in de 1e helft aan elkaar gewaagd waren, was de wedstrijd nu 45 minuten al gespeeld. Een geflatteerde 0-3 ruststand en een rode kaart aan Zaamslag zijde kort na rust bezorgde de bezoekers een 2e helft waarin het rustig aan kon doen en in de slotfase de score alsnog kon uitbouwen naar 0-4.

Anders dan de ruststand doet vermoeden waren beiden ploegen aardig aan elkaar gewaagd in het eerste bedrijf. Aan beide kanten ging er heel veel mis, maar waar onze groen-witten de kansen niet wisten te benutten, waren de bezoekers uit ’s Heerenhoek dodelijk effectief. Niet zozeer omdat ze zelf zoveel creëerden, maar meer vanwege het feit dat ze een aantal keer in het zadel werden geholpen door de Zaamslag defensie, die de nodige steken liet vallen deze middag. Alle drie de doelpunten voor rust waren het gevolg van slecht verdedigend werk.

Voordat het eerste doelpunt viel was het Zaamslag spits Wout Hamelink die in de 3e minuut het openingsdoelpunt op zijn schoen had. Op zijn inzet zou doelman Dylan de Kam waarschijnlijk kansloos zijn geweest, ware het niet dat hij werd bijgestaan door een medespeler die er net met zijn voet tussen zat. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat het achterin bij onze groen-witten niet goed stond. Centrale verdediger Roy van der Staal probeerde dit uit alle macht te corrigeren, maar dat bleek tevergeefs. Na tien minuten wedstrijd werd dit voor de eerste keer afgestraft toen de behendige rechtsvoor Niels van Prooyen de niet fitte Lionel Paez eenvoudig uitkapte en daarna de hoek voor het uitkiezen had, mede doordat er geen verdediger meer in de buurt was. Hij koos voor de verre hoek en liet Dominique Pijpelink kansloos op zijn inzet, 0-1.

Onze groen-witten waren duidelijk niet in goede doen, getuige de vele foute passes en het vele gepraat in het veld. Ook bij de bezoekers ging het nodige fout, maar zij waren toch iets alerter en feller. Halverwege de 1e helft leverde dat een tweede doelpunt op, nadat onze groen-witten er verdedigend weer niet goed uitzagen. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij de veel scorende spits Can Ozgan, die met een beheerste schuiver de 0-2 aantekende.

Nadat de twee cadeautjes dankbaar waren uitgepakt door De Patrijzen was het tien minuten voor rust de beurt aan Senna Bunt. De 16 jarige talentvolle speler had de aansluitingstreffer op zijn schoen nadat hij de bal zelf op het middenveld had onderschept. Oog in oog met doelman Dylan de Kam moest hij een keuze maken, schieten of uitkappen. Hij koos voor het eerste, maar de doelman verkleinde zijn doel uitstekend en pareerde het schot waardoor slechts een hoekschop restte.

Als onze groen-witten iets gelukkiger waren geweest in de afronding van de kansen had het zomaar gelijk kunnen staan. Dat was echter niet het geval en het werd nog erger voor onze groen-witten. Nadat Can Ozgan vijf minuten voor rust de kans op 0-3 had laten liggen doordat Lars de Jonge zijn inzet blokte, was het in de toegevoegde tijd alsnog raak. De Zaamslag defensie was het spoor volledig bijster bij deze vlot lopende aanval. Eindstation was Daniël Viergever die op aangeven van Kevin Dooge uiteindelijk het net wist te vinden. Hij bepaalde de ruststand op 0-3 en gooide met zijn doelpunt de wedstrijd in het slot.

Aan de aftrap voor de 2e helft stond Wesley Dieleman, die in het veld was gekomen voor Byron Bregonje. Veel eer leek er op voorhand niet meer te behalen voor de spits gezien de tussenstand. Dat werd helemaal duidelijk toen de pas twintig jarige uit Goes afkomstige Kristijan Wagenaar, die in september 2018 zijn debuut als scheidsrechter in het seniorenvoetbal maakte in de bekerwedstrijd Zaamslag – WIK ’57, de rode kaart trok voor centrale verdediger Cees van Tiel. Op zo’n dertig meter van het doel hield hij zijn tegenstander vast terwijl er nog twee ploeggenoten in zijn buurt waren. Een doorgebroken speler zo was het oordeel van de scheidsrechter. Misschien geen al te slimme actie van Cees, maar om er direct de rode kaart voor te trekken was misschien ook wat overdreven. Vanaf dat moment was in ieder geval duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was en dat er in de resterende 40 minuten weinig tot geen eer meer te behalen viel.

Kort na de rode kaart wisselde trainer Ives Van Driessche de niet fitte Lionel Paez voor Justin Kolijn. De voormalige 1e elftal speler en tegenwoordig uitkomend in het 2e elftal kende een hele verdienstelijke invalbeurt. Aanvankelijk als linksback en een kwartier later een linie hoger toen Douwe Scheele zijn positie overnam als vervanger van Wout Hamelink.

In het resterende deel van de wedstrijd wisten onze groen-witten, weliswaar met een man minder, niet één keer in de buurt van doelman de Kam te komen. Het dichtst bij was middenvelder Arno Scheele die na een goede actie rond de zestienmeterlijn werd aangetikt. Het was in de ogen van de scheidsrechter te weinig om de actie te bestraffen.

Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Angelo Janse die de eindstand op 0-4 bepaalde, een doelpunt voor de statistieken. De uitslag had in de slotminuten zelfs nog hoger kunnen uitvallen, maar een redding van Dominique Pijpelink, die wederom een sterke wedstrijd keepte, voorkwam erger op een inzet van Can Ozgan.

Zo leden onze groen-witten de derde opeenvolgende nederlaag en wist de ploeg voor de tweede opeenvolgende keer niet tot scoren te komen. Hopelijk kunnen ze spoedig het tij keren, maar of dat volgende week al zal zijn is maar zeer de vraag. Dan gaan ze namelijk op bezoek bij GPC Vlissingen, de ploeg die als enige alle duels tot nu toe wist te winnen en de ploeg waartegen in Vlissingen tot nu toe bitter weinig punten zijn behaald.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Lionel Paez (55. Justin Kolijn), Cees van Tiel, Roy van der Staal, Lars de Jonge, Frans Rokven, Arno Scheele, Koen Post, Byron Bregonje (46. Wesley Dieleman), Senna Bunt en Wout Hamelink (72. Douwe Scheele).

Overige uitslagen : Zaamslag 2 heeft met 2-2 gelijkspel in- en tegen ’s Heer Arendskerke. Twee penalty’s van Bram Dees, waarvan één door hemzelf benut en de andere in de rebound binnengeschoten door Jordy Jansen, bezorgden trainer Mathijs de Koeijer en zijn assistent Francis de Jonge het eerste punt. Zaamslag 3 behaalde hetzelfde resultaat in de uitwedstrijd tegen Apollo ’69 2. Voor Zaamslag scoorden Marc de Haas uit een strafschop en Peter Dieleman.