Groen-witten hebben weinig moeite met Cadzand in eerste bekerduel (0-4)

In een niet al te hoogstaand duel hebben onze groen-witten hun plicht gedaan. Na een doelpuntloze 1e helft, wat onze groen-witten zichzelf overigens konden aanrekenen, werd na rust ruim afstand genomen van het in de 4e klasse uitkomende Cadzand.

Met de afloop van het vorige seizoen, middels de winst op Duiveland in de nacompetitiefinale waardoor onze groen-witten ontsnapten aan degradatie, nog vers in het geheugen is het nieuwe seizoen alweer van start gegaan. De afgelopen weken stonden in het teken van de voorbereiding op het komende seizoen en die voorbereiding is prima verlopen onder leiding van André Siereveld, die bij VVZ aan zijn eerste klus als hoofdtrainer is begonnen, na daarvoor actief te zijn geweest als trainer in het jeugdvoetbal bij JVOZ. Er is in de voorbije weken goed getraind en er zijn een paar goede oefenduels afgewerkt die winnend werden afgesloten (Breskens 0-2 en Clinge 4-0), dit alles tot volle tevredenheid van André Siereveld en zijn assistent Henk Michels. Behalve een nieuwe trainer voor de groep zijn er in de selectie zelf ook weer een aantal wijzigingen te melden. Nieuw in de selectie zijn Jeffrey van de Velde (middenvelder) en Noah van Bendegem (keeper) en ook uit de eigen vereniging zijn een paar spelers aan de selectie toegevoegd, te weten Marvin van der Staal, die vorig seizoen ook al regelmatig meespeelde en Ruben Dieleman, die er afgelopen seizoen ook al aan heeft mogen ruiken middels een aantal invalbeurten. Zij vullen de door het vertrek van Dominique Pijpelink (Tern.Boys), Jari Brevet (Biervliet) en Frans Rokven (gestopt) ontstane vacatures in.

Voor deze eerste officiële wedstrijd kon het duo Siereveld / Michels geen beroep doen op Roy van der Staal, Teun van Fraeyenhove, Douwe Scheele, Joost Simons, Wout Hamelink (allen geblesseerd), Sam Cornelissen en Nick Hoogstraate (beiden afwezig). Om toch met een voltallige selectie de strijd aan te kunnen binden met Cadzand was Kevin Dieleman aan de selectie toegevoegd.

De thuiswedstrijd van Cadzand was niet echt een thuiswedstrijd, omdat ze vanwege de slechte gesteldheid van hun eigen veld verplicht waren uit te wijken naar het sportpark van Groede, dat hun veld beschikbaar had gesteld. Op het veld in Groede hadden onze groen-witten 90 minuten de overhand, maar had het de nodige moeite met het vinden van het net. Dat kwam onder andere doordat er te weinig tempo in het spel zat, wat mede het gevolg was van het iets te lange gras waardoor het allemaal wat stroperig leek. Ondanks het grote overwicht was het zaak om achterin alert te blijven op de sporadische counters van Cadzand via hun snelle vleugelspelers. Over het eerste half uur viel er, behoudens het grote overwicht van onze groen-witten, weinig te melden. Op het half uur kwam er eindelijk wat leven in de brouwerij. Marvin van der Staal leek de score te gaan openen, maar zijn schot trof de paal. Die openingstreffer leek er een paar minuten later dan toch te komen toen Koen Post na een prima steekpass onhandig onderuit werd geschoffeld binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Mondeel uit Oost-Souburg, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, wees resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor Dielie zou je zeggen, maar daar dacht vader Dieleman toch echt anders over “die zit er nog niet in hoor”, waren letterlijk zijn woorden en jawel hoor die woorden werden waarheid, Wesley mikte vanaf elf meter naast.

Zichtbaar nog treurend over zijn gemiste strafschop kreeg Wesley Dieleman in de daaropvolgende minuten twee serieuze kopkansen om zijn fout goed te maken. De eerste uit een afgemeten voorzet van Marvin van der Staal verdween ruim over het doel en de tweede was wel binnen de palen, maar werd knap gepareerd door de doelman ten koste van een hoekschop. Door deze gemiste kansen gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in. Voor onze groen-witten een zeer teleurstellende tussenstand.

Werk aan de winkel dus om in de 2e helft alsnog het verschil te maken. Vanaf de eerste minuut na rust was het één richting verkeer tegen het zeer verdedigend spelende Cadzand, maar doelpunten bleven aanvankelijk uit. Na een uur wedstrijd kreeg de thuisploeg zowaar een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de poging verdween hoog over het doel van Bryan Buren. Kort daarna was het eindelijk wel raak voor onze groen-witten in de persoon van Wesley Dieleman, die uit een voorzet van nieuweling Jeffrey van de Velde met een volley de nul van het scorebord schoot.

Deze 0-1 leek bevrijdend te werken, want in het laatste half uur werd de score uitgebouwd naar 0-4. De 0-2 was veruit het mooiste doelpunt van de middag en kwam op naam van aanvoerder Koen Post. Op zijn vrije trap moest de Cadzand goalie het antwoord schuldig blijven, wat overigens geen schande was. De 0-3 kwam op naam van Kevin Dieleman, die net zes minuten binnen de lijnen was als vervanger van Ruben Dieleman, met zijn 17 jaar de jongste van de groep. Als na de 0-2 de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was dat na de 0-3 zeker wel het geval. Het slotakkoord was voor Senna Bunt, die in de slotminuten van afstand op doel schoot en de bal in het net zag verdwijnen. Daarbij kreeg hij onbedoeld de nodige hulp, want zonder de rug van ploeggenoot Brian van Hoorn was de bal er niet in gegaan en dus kreeg Brian het doelpunt op zijn naam.

Eerlijkheidshalve moet gezegd dat eigenlijk niet de 0-4 het slotakkoord was, maar wel de katachtige reactie van doelman Bryan Buren in de 90e minuut op een afstandschot. Met hulp van de paal had hij het leer uiteindelijk klemvast en daarmee stelde hij zijn derde clean sheet van dit nog prille seizoen veilig.

Volgende week spelen onze groen-witten de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Waarde, eveneens uitkomend in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. Waarde verloor haar eerste bekerduel met 0-6 van ’s Heer Arendskerke, dat over twee weken de laatste tegenstander van onze groen-witten is in deze poule.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Marvin van der Staal, Lars de Jonge, Cees van Tiel, Justin Kolijn (46. Jeffrey van de Velde), Brian van Hoorn, Senna Bunt, Koen Post, Arno Scheele (80. Yannick van der Hooft), Ruben Dieleman (71. Kevin Dieleman) en Wesley Dieleman.