Groen-witten geen schijn van kans tegen ’s Heer-Arendskerke

Op het sportpark van ’s Heer-Arendskerke hebben onze groen-witten negentig minuten lang voetballes gehad. De ploeg van trainer André Siereveld werd nagenoeg heel de wedstrijd op alle fronten afgetroefd, ondanks dat ze streden voor wat ze waard waren. De einduitslag viel uiteindelijk nog mee, het werd “slechts” 4-0.

De stemming aan de Elenbaasstraat in ’s Heer-Arendskerke was opperbest en dat had niet zozeer met het mooie weer te maken, maar vooral met het net behaalde kampioenschap van het 2e elftal in het thuisduel tegen Luctor Heinkenszand 2. Daarmee promoveerden de reserves naar de reserve hoofdklasse en dat mag een knappe prestatie genoemd worden. De hoofdmacht van ’s Heer-Arendskerke wilde nog een extra dimensie toevoegen aan de feestvreugde en ging vanaf de 1e minuut voor de winst in een wedstrijd die onder leiding stond van de pas 22 jarige L. Auerbach uit Dordrecht. De druk werd er vanaf minuut één vol op gezet en onze groen-witten moesten alle zeilen bij zetten om de thuisploeg bij het doel weg te houden. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende André Siereveld werkte zich uit de naad, maar kwam simpelweg heel veel kwaliteit tekort tegen een soepel draaiend ’s Heer-Arendskerke. Aangezien onze groen-witten de handen meer dan vol hadden aan het verdedigen, kwamen ze zelf zelden of nooit toe aan het opzetten van een fatsoenlijke aanval. In heel de wedstrijd bleef de teller steken op slechts twee goede mogelijkheden. Ondanks het grote overwicht van ’s Heer-Arendskerke had het om td scoren toch nog de hulp van onze groen-witten nodig. Bij maar liefst drie van de vier doelpunten ging een fout van één van onze groen-witten aan vooraf.

Vanaf het startschot van de jonge scheidsrechter Auerbach speelde de thuisploeg vol op de aanval. Onze groen-witten konden alleen maar achter de tegenstander aan hollen in een poging de aanvallen te verstoren, maar als dat dan lukte zat er direct weer een tegenstander in de nek. Er werd ze geen tijd en ruimte gegund om zelf een fatsoenlijke aanval op te bouwen. In het eerste kwartier kwam de thuisploeg nog niet tot kansen, maar geduldig werd de bal van voet naar voet gespeeld, wetende dat de kansen wel zouden komen. En die kwamen er in het verloop van het eerste bedrijf. In de 20e minuut werd de score geopend door Sam Capello die, na mistasten van centrale verdediger Cees van Tiel, de vrije doortocht kreeg en oog in oog met doelman Bryan Buren niet faalde. De spits schoof beheerst de 1-0 langs de Zaamslag sluitpost.

De gewenste voorsprong voor de thuisploeg, die hopen aan het eind van de rit als vierde te eindigen om zodoende kans te maken om een periodetitel over te nemen van de kampioen, was een feit. De basis was gelegd en dus kon de ploeg rustig gaan bouwen aan een grotere voorsprong. Gezien het grote verschil in krachtsverhouding zou dat weinig problemen mogen opleveren was de verwachting. Onze groen-witten trokken zich terug in de verdedigende stellingen in een poging het gretige ’s Heer-Arendskerke op te vangen. Aanvankelijk lukte dat vrij aardig, maar uiteindelijk hielden onze groen-witten toch geen stand. In de 42e minuut werd de bal na een snelle aanval knap terug getrokken op Marijn Corstanje, die via de binnenkant van de paal doel trof en de score verdubbelde. Kort daarvoor had de thuisploeg nog twee kansen onbenut gelaten. Eerst was het de paal die doelman Bryan Buren bijstand verleende en een minuut later mikte Sam Capello rakelings naast, nadat vanuit het middenveld een schitterende bal achter de Zaamslag defensie was neergelegd, waar Capello vogelvrij opdook. Het scorebord gaf na 45 minuten een 2-0 stand aan, wat gezien het grote overwicht van de thuisploeg aan de magere kant was.

Aan de aftrap van het tweede bedrijf verscheen Fabrice van Holsbeke binnen de lijnen als vervanger van de in de kleedkamer achtergebleven Cees van Tiel en het was diezelfde invaller die na vijf minuten bijna in de fout ging na een misverstand met doelman Bryan Buren. Kort daarvoor noteerde Stijn Dekker de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor onze groen-witten. De spits zag zijn schot op de vuisten van doelman Eljo Dooge eindigen. In het verloop van de 2e helft was het spelbeeld identiek aan de 1e helft en dus was de thuisploeg weer vele maten te groot voor onze groen-witten. Na een klein uur wedstrijd leek de volgende treffer in de maak. Via een vlotte aanval over rechts waarbij behendig een aantal Zaamslag verdedigers werden omzeild, volgde een voorzet die voor het inschieten leek, maar met een uitstekende sliding behoedde Brian van Hoorn zijn ploeg voor een grotere achterstand.

’s Heer-Arendskerke bleef onverminderd druk zetten en die druk werd doelman Bryan Buren na een uur spelen te machtig. Een eenvoudig lijkende vangbal liet hij uit de handen glippen waarna het voor Michel Harinck een koud kunstje was om de 3-0 binnen te schieten. Halverwege de 2e helft leek de concentratie bij de thuisploeg even te verslappen en daar dacht Brian van Hoorn op aangeven van Koen Post van te kunnen profiteren. Hij was zijn tegenstander even te slim af en schoof de bal vervolgens langs de uitkomende Dooge. Het zat echter niet mee, want tot zijn ontzetting zag hij zijn inzet op de paal eindigen.

Ondanks de riante voorsprong bleek de honger nog niet gestild bij ’s Heer-Arendskerke. Onverminderd bleef de ploeg de aanval zoeken en dat leverde met nog ruim een kwartier op de klok de 4-0 op. Weer was het Michel Harinck die profiteerde van mistasten van doelman Bryan Buren. Ondanks het geweldige spel van de thuisploeg had het toch de hulp van onze groen-witten nodig om aan de doelpunten te komen, want ook de laatste grote kans van de wedstrijd kon Sam Capello in de 90e minuut niet op eigen kracht verzilveren. Na ruim twee minuten extra tijd klonk het eindsignaal van scheidsrechter Auerbach, die de kaarten op zak had kunnen houden tijdens het sportief verlopen duel en tevreden kon terugkijken op zijn optreden.

Met nog twee speelronden voor de boeg lijken onze groen-witten vrijwel zeker te zijn van de nacompetitie. Voor VC Vlissingen is inmiddels het doek gevallen en ook Wolfaartsdijk lijkt niet meer te kunnen ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. Lewedorpse Boys wipt na de overwinning op De Patrijzen over onze groen-witten en is in ieder geval zeker van de nacompetitie. Volgende week nemen onze groen-witten het in de laatste thuiswedstrijd van deze competitie op tegen Zeelandia Middelburg, dat deze speelronde goede zaken heeft gedaan, maar ook nog niet helemaal veilig is.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Kevin Segers (70. Douwe Scheele), Roy van der Staal, Cees van Tiel (46. Fabrice van Holsbeke), Lars de Jonge, Teun van Fraeijenhove, Koen Post ©, Arno Scheele, Sam Cornelissen (70. Mika Loof), Brian van Hoorn en Stijn Dekker.