Groen-witten falen tegen VC Vlissingen

Op het knollenveld aan de Irislaan in Vlissingen hebben onze groen-witten in een uiterst sportief verlopen duel tegen hekkensluiter VC Vlissingen een wanvertoning afgeleverd en deze afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel.

Daarmee kwamen onze groen-witten nog goed weg, want in de slotfase werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, wat het blijkbaar niet was. Het zou teveel van het goede zijn geweest voor de thuisploeg, die er net als onze groen-witten 90 minuten lang niet veel van bakten.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter M.L. de Looze uit Zierikzee trapte Niek Luime om 15.00 uur namens Zaamslag af voor de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager van de 3e klasse A. Met de uitslagen van vorig seizoen nog in het achterhoofd leek het op voorhand een lastige wedstrijd te gaan worden voor onze groen-witten, maar ondanks dat zou de ploeg van Dominique D’Hooge aan haar stand verplicht zijn om met drie punten huiswaarts te keren.

Al in de 4e minuut mocht Dennis van Passel de oversteek maken van rechts naar de linkerflank om een vrije trap te nemen. Zijn inzet in de korte hoek werd knap gepareerd door doelman Shurmelon Nicolina. Gedurende de 1e helft kwamen onze groen-witten verdedigend geen moment in de problemen, maar konden, met uitzondering van de eerder genoemde vrije trap, er aanvallend ook niets noemenswaardig tegenover stellen. Het spel was bij tijd en wijle zeer onverzorgd waardoor ploeggenoten soms voor lastige situaties kwamen te staan en daarmee werd de thuisploeg in het zadel geholpen. Het elftal van trainer Thomas Ragut bezet dan wel de 14e en laatste plaats, toch verliezen ze vaak maar met slechts één doelpunt verschil. Ook dit duel toonde aan dat de defensie van de Irislaan bewoners aardig kunnen verdedigen, al moet daarbij worden aangetekend dat de creativiteit aan Zaamslag zijde ver te zoeken was. De 1e helft werd dan ook zeer teleurstellend afgesloten zonder ook maar één doelrijpe kans. De hoop was dat de 2e helft meer spektakel zou brengen, maar daar stond het publiek dat op de wedstrijd was afgekomen nog niet zo hoog mee.

Even leek het er op dat het kleine beetje publiek dat er was toch beloond zou worden met doelpunten. De 2e helft was nog geen minuut oud toen VC Vlissingen doelman Shurmelon in de fout ging. Bij een uittrap speelde hij de bal precies in de voeten van spits Niek Luime, die alleen op de doelman af kon gaan. Ook Jordy Marevoet was meegelopen. Niek Luime was niet zelfzuchtig, wat hij in dit geval wel had moeten zijn, want zijn ploeggenoot bevond zich voor de bal en dus in buitenspel positie. Zo werd de eerste 100% kans van de wedstrijd vakkundig om zeep geholpen.

Aan de andere kant ontsnapten onze groen-witten in de 54e minuut aan een achterstand. Na mistasten van de defensie verdween een inzet rakelings langs het door doelman Dominique Pijpelink verlaten doel. De wedstrijd vorderde en er was nauwelijks verbetering te zien ten opzichte van het spel voor rust. Men stapelde fout op fout, dit tot frustratie van menigeen langs de kant. Behoudens de mogelijkheden in de beginfase van de 2e helft gebeurde er niets noemenswaardig en inmiddels was het laatste kwart van de wedstrijd aangebroken. Onze groen-witten leken te beseffen dat het fout ging aflopen en kregen haast. Ze probeerden het tempo iets op te schroeven, maar slaagden daar slechts gedeeltelijk in. Voor het zover was kreeg de thuisploeg eerst nog een kans aangeboden op een presenteerblaadje. Verdediger Roy van der Staal leed slordig balverlies, waardoor invaller Wilfred Vrede er vandoor ging en de score leek te gaan openen. Hij speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor doelman Dominique Pijpelink kon ingrijpen.

Doordat Zaamslag het tempo iets verhoogde was het laatste kwartier het meest interessante deel van de wedstrijd. Er viel in ieder geval wat te beleven voor beide doelen. Onmiddellijk na de kans van de thuisploeg was Hylke Stroo heel dicht bij een doelpunt. Zijn inzet werd verkeerd beoordeeld door de Vlissingse doelman waardoor de bal in het doel leek te verdwijnen, echter met een katachtige reactie herstelde hij zijn fout ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop volgde weer een mogelijkheid, maar weer was het de doelman die uitstekend reageerde op een kopbal van Maikel Krans. Zaamslag zette alles op alles om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. In de 77e minuut was de voor Jordy Marevoet ingevallen Justin Kolijn dichtbij een treffer. Hij kwam uit de rug van zijn tegenstander, maar kon niet genoeg kracht zetten om de doelman te verrassen.

Onze groen-witten kwamen veel te laat tot leven en wat ze in de slotfase ook probeerden, het leidde allemaal tot niets. Ook niet vijf minuten voor tijd toen Hylke Stroo volledig vrijstaand voor het doel een afgemeten voorzet van Ruben de Haas te gehaast naast schoot. Diep in de blessuretijd, even na de afgekeurde goal, deed de thuisploeg nog een laatste verwoede poging en had daarmee bijna succes. Het schot van afstand leek in de uiterste hoek achter Dominique Pijpelink te verdwijnen. De Zaamslag doelman ging gestrekt naar de hoek en kreeg zijn hand nog net achter de bal waardoor hij zijn doel schoon hield. Het zou allemaal niet verdiend zijn geweest, want deze uitermate slechte wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Onze groen-witten hebben hiermee een kans laten liggen om weg te lopen bij de concurrentie. Nu maar hopen dat het volgende week een stuk beter zal zijn, want dan mogen beide ploegen het nog een keer tegen elkaar opnemen. Op Sportpark ’t Durp staat dan het inhaalduel van 19 januari op het programma.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Hylke Stroo, Maikel Krans, Dennis van Passel, Koen Post, Michiel Leijte, Arno Scheele (68. Justin Kolijn), Jordy Marevoet (80. Joost Simons) en Niek Luime.

Het 2e elftal heeft op het eigen sportpark een belangrijke zege geboekt op HSV Hoek 3. Door deze overwinning zijn de reserves van Zaamslag gestegen naar de 8e plaats , waardoor ze een beetje lucht hebben als het gaat om de onderste plaatsten. Hoek 3, de nummer 11 van de ranglijst en dus een rechtstreekse concurrent voor de nacompetitieplaatsen, was niet opgewassen tegen onze groen-witten. Na een 1-0 ruststand door een doelpunt van Bram Dees, liep de ploeg van Mathijs de Koeijer in de 2e helft uit naar 2-0 door een eigen doelpunt. In de slotfase wist Hoek 3 nog iets terug te doen, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Hoekenezen niet.