Groen-witten boeken tegen De Noormannen tweede thuisoverwinning

In de thuiswedstrijd tegen De Noormannen bleek een tijdsbestek van vier minuten in de 1e helft voldoende voor onze groen-witten om de wedstrijd te beslissen en een 2-0 overwinning te boeken.

Makkelijk kwam deze overwinning niet tot stand, want de bezoekers waren in dit duel zeker niet minder dan onze groen-witten. Nadat aanvoerder Koen Post de tos had gewonnen was het aan De Noormannen om af te trappen voor de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Patrick de Meyer uit Terneuzen. Hij was zaterdagmorgen om 09.30 uur gevraagd deze wedstrijd te fluiten in plaats van de ziek afgemelde Julian Simonse, die oorspronkelijk was aangesteld voor dit duel. Een afwachtend Zaamslag liet de bal in de openingsfase aan De Noormannen, die de bal geduldig lieten rondgaan. Al in de 4e minuut leverde het de bezoekers een vrije trap op na een ontoelaatbare tackle van centrale verdediger Roy van der Staal. De vrije trap van Finy Cysouw verdween via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Onze groen-witten waren gewaarschuwd.

In de tegenstoot belandde een voorzet van Ruben de Haas onbedoeld op de lat. Het was het begin van herstel van onze groen-witten, die meer het initiatief namen. Na een slordige fase halverwege het eerste bedrijf, waarin over en weer veel foute passes werden gegeven en niet één uitgespeelde kans werd gecreëerd, namen onze groen-witten de leiding door een uitstekende actie van spits Wout Hamelink, die met twee tegenstanders in zijn rug werd aangespeeld en zich knap vrijspeelde, waarna hij met rechts op fraaie wijze doelman Luuk van den Berg verschalkte, 1-0.

Het bleek de opmaat voor een sterke fase van de kant van onze groen-witten, want twee minuten later rukte Ruben de Haas op tot de achterlijn om vervolgens de bal voor te trekken. Zijn voorzet werd bij de tweede paal van dichtbij rakelings naast gekopt door Wesley Dieleman. In de tegenstoot was De Noormannen gevaarlijk, maar de uitstekend keepende Dominique Pijpelink voorkwam een tegentreffer.

Vijf minuten voor rust verdubbelde Zaamslag de marge. Maikel Krans, die een moeizame wedstrijd speelde, rukte op en gaf een schitterende steekpas op Wesley Dieleman, die daardoor oog in oog kwam te staan met doelman Luuk van den Berg en de bal beheerst langs de doelman in het doel schoof. Met deze comfortabele 2-0 voorsprong werd de rust bereikt, al kregen de bezoekers nog een uitstekende mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. In de extra tijd van de 1e helft kreeg De Noormannen een vrije trap toegekend van scheidsrechter de Meyer. Erwin Pouwelse verzond het leer richting de kruising en leek te gaan scoren, maar met een fabelachtige redding haalde Dominique Pijpelink de bal uit zijn doel.

Onze groen-witten bleken dus een stuk effectiever met de kansen om te springen dan vorige week in Nieuwdorp en dat betaald zich uit. Je hoeft niet veel kansen te krijgen als je die weinige kansen dan ook maar benut en dat was het geval in deze wedstrijd, want in de 2e helft bleef het bij één grote kans voor Wesley Dieleman direct na de aftrap. De spits had net iets te veel tijd nodig waardoor hij zich vastliep.

Het spelbeeld in de 2e helft was aanvankelijk hetzelfde als voor rust, maar het laatste half uur ging De Noormannen druk zetten. Het moest iets doen om de achterstand te verkleinen. Onze groen-witten werden teruggedrongen op eigen helft en kwamen er maar sporadisch uit. En als dat dan lukte bleek het vaak buitenspel te zijn. Eén keer werd er gevlagd toen het absoluut geen buitenspel bleek te zijn. Wout Hamelink werd met een fraaie steekbal weggestuurd door aanvoerder Koen Post, maar voor de ogen van de gehele bank van Zaamslag werd hij afgevlagd voor buitenspel. Heel de bank sprong op, waaruit duidelijk bleek dat het een onterechte beslissing was. Assistent trainer Henk Michels bevestigde het na afloop “Wout kwam er zeker twee meter achter vandaan.” Jammer, want hij had een vrij veld voor zich en had alleen op doelman van den Berg af kunnen stevenen.

In de slotfase was het nog even billenknijpen voor onze groen-witten toen doelman Dominique Pijpelink bij een ingreep in de sandwich zat tussen twee spelers van De Noormannen. Eén van die spelers kwam ongelukkig vol op zijn schouderblad en kuit terecht waardoor de doelman naar adem hapte en een pijnlijke kuit eraan overhield. Na enkele minuten verzorging kon de doelman, die inmiddels was uitgegroeid tot man van de wedstrijd, verder spelen. De Noormannen bleken niet bij machte om echt gevaarlijk te worden, waardoor de twee doelpunten van de 1e helft beslissend bleken te zijn. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Bevelanders, dat deze speelronde thuis met 5-0 op de broek kreeg van Kapelle. Hopelijk is het spel van onze groen-witten dan beter en kunnen ze de eerste uitzege bijschrijven.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Maikel Krans (80. Noah de Vries), Juriën Dam, Roy van der Staal, Ruben de Haas, Wesley Mieras, Dion Schoonakker (85. Pepijn Rademakers), Koen Post, Frans Rokven, Wesley Dieleman (66. Arno Scheele) en Wout Hamelink.

Het 2e elftal speelde voor de tweede achtereenvolgende keer op eigen terrein. Deze keer was Kloetinge 3 de tegenstander. Na een 0-0 ruststand ontbrandde de wedstrijd in de 2e helft, waarin onze groen-witten tot twee keer toe terugkwamen van een achterstand. Dennis Hamelink was verantwoordelijk voor de 1-1 en Bram Dees voor de uiteindelijke 2-2 eindstand. Met name het laatste doelpunt was curieus. De doelman van Kloetinge dacht dat zijn ploeg een vrije trap toegekend had gekregen, maar aangezien de scheidsrechter niet had gefloten was Bram Dees er als de kippen bij om de 2-2 binnen te tikken. Daarmee kwamen onze groen-witten, onder leiding van assistent trainer Nico Bakker, goed weg. Zijn ploeg speelde overigens 35 minuten met een man minder nadat verdediger Nick Klaassen uit het veld was gestuurd door de scheidsrechter vanwege een vermeend (k) scheldwoord. Het was echter een speler van Kloetinge die de Zaamslag verdediger uitschold, maar de leidsman wist zeker te weten dat hij het de Zaamslag speler had horen zeggen. Na afloop hield hij aanvankelijk voet bij stuk, maar bleek uiteindelijk toch een stuk minder zeker van zijn zaak. De waarheid was dat de Zaamslag verdediger verhaal was gaan halen bij de Kloetinge speler met de woorden “noemde jij mij k…….. ?” en dat had de scheidsrechter blijkbaar opgevangen, waarna hij dus de verkeerde persoon de rode kaart voorhield. Hopelijk krijgt dit verhaal een andere wending, zodat uiteindelijk de juiste persoon wordt bestraft.