Gehalveerde selectie groen-witten niet verder dan gelijkspel tegen De Noormannen

De thuiswedstrijd tegen De Noormannen was een spannende wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren. Het aanwezige publiek zag een beter voetballend Zaamslag, dat ook de betere kansen creëerde, maar deze niet wist te verzilveren. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers net na rust gelukkig op voorsprong, waarna Dennis van Passel een kwartier voor tijd de balans weer in evenwicht bracht (1-1).

Liefst negen spelers ontbraken om uiteenlopende redenen in de selectie van 20 veldspelers voor het thuisduel tegen De Noormannen. De spelers die wel beschikbaar waren, aangevuld met oud 1e elftal speler Jordy Bakker en 2e elftal speler Robbie Meeusen kregen de kans zich te bewijzen tegen de promovendus uit Westkapelle, waarbij ook een aantal spelers ontbraken vanwege blessures en vakantie.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Jos Simonse begonnen onze groen-witten sterk aan de wedstrijd en hadden na één minuut de score moeten openen. Wesley Dieleman werd diep gestuurd en kon alleen op doelman Hayo Castel afgaan. Deze wist de inzet van de Zaamslag spits met de voet te pareren. Onze groen-witten zetten de bezoekers vanaf het beginsignaal onder druk, maar met lange halen wist de defensie van De Noormannen steeds voor opruiming te zorgen. Na tien minuten wedstrijd moest Hylke Stroo alweer geblesseerd het veld verlaten. Ingegeven door alle personele problemen dacht de technische staf, na vele testen te hebben gedaan, dat de middenvelder klaar was om te spelen. Helaas pakte dat anders uit, gegokt en verloren. Gelukkig kon er een beroep worden gedaan op oud 1e elftal speler Jordy Bakker, die gedurende de wedstrijd zou laten zien dat hij het nog niet verleerd is.

Na een klein kwartier wedstrijd kreeg Wesley Dieleman zijn tweede kans. Nu kopte hij uit een hoekschop van Koen Post voorlangs het doel van Castel. Vanaf dat moment probeerde De Noormannen iets meer onder de druk vandaan te komen, maar de ploeg bleek niet in staat een fatsoenlijke aanval op te bouwen. Dat lukte onze groen-witten een aantal keren vrij goed. Nadat doelman Hayo Castel de nodige moeite had gehad om een half geblokt schot van Dennis van Passel uit zijn doel te houden, kreeg Zaamslag een kleine tien minuten voor rust een volgende mogelijkheid. Een goed opgezette aanval kwam bij Wout Hamelink terecht, die een prima assist gaf op Niek Luime. De volley van de spits verdween over het doel van De Noormannen.

Kort voor de pauze kregen de bezoekers een eerste mogelijkheid in de wedstrijd. Een inzet van dichtbij verdween naast het doel van Dominique Pijpelink. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest en zo gingen beide ploegen zonder doelpunten naar de kleedkamer.

In de 2e helft moesten onze groen-witten orde op zaken zien te stellen om ervoor te zorgen dat ze zich met doelpunten zouden belonen voor het vertoonde spel. Het tweede bedrijf was echter nog maar vier minuten oud toen ze door eigen toedoen een enorme domper te verwerken kregen. Scheidsrechter Jos Simonse kende een vrije trap toe aan De Noormannen ruim buiten het strafschopgebied van Zaamslag. In plaats van een hoge bal voor doel, werd het een verrassende variant die helemaal leek te mislukken. Na een heel klein tikje - de bal maakte niet eens een omwenteling – stond iedereen naar de scheidsrechter te kijken, die uiteraard niets deed, want de vrije trap was genomen. Heel de Zaamslag defensie deed ook niets en stond alleen maar toe te kijken hoe De Noormannen alsnog een vervolg konden geven aan de vrije trap. Het schot dat volgde werd door doelman Dominique Pijpelink onvoldoende weggewerkt en viel precies voor de voeten van Mark Minderhoud, die je zo’n buitenkansje niet moet geven. Eenvoudig tikte hij de bal binnen en bracht zijn ploeg tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong.

Zoals vaker dit seizoen liepen onze groen-witten weer achter de feiten aan. Deze keer enkel en alleen door eigen toedoen. Het duurde even voordat de ploeg deze domper te boven was. De Noormannen die amper aan voetballen waren toegekomen geloofden er weer in en profiteerden na tien minuten in de 2e helft bijna van ongelofelijk gestuntel in de Zaamslag defensie. Ternauwernood kon de bal over de eigen achterlijn worden gewerkt. Uit de daarop volgende hoekschop werd rakelings over gekopt. Onze groen-witten ontsnapten aan de definitieve nekslag.

Vanaf dat moment herpakte de ploeg zich en was het laatste half uur heer en meester op het veld en werden diverse kansen gecreëerd. Zo had het na een uur spelen alle pech van de wereld toen Wesley Dieleman zijn kopbal uit een corner van Koen Post op de lat uiteen zag spatten. Ook het nodige beetje geluk komt er tot nu toe niet aan te pas. Onze groen-witten gingen echter niet bij de pakken neerzitten en bleven op zoek gaan naar die o zo verdiende gelijkmaker. Na een aantal keer terecht te zijn terug gefloten voor buitenspel, maar ook zeker een keer dat het niet terecht was, kreeg Niek Luime een dot van een kans na een steekbal van Jordy Bakker. De met zijn vorm worstelende spits besloot echter op de benen van de boomlange Hayo Castel.

Met nog twintig minuten op de klok werd Arno Scheele, die na afloop zou kunnen terugkijken op een prima invalbeurt, ingebracht voor Justin Kolijn. Vanaf dat moment werden de bezoekers volledig vastgezet om eigen helft en dat leverde een kwartier voor tijd eindelijk de verdiende gelijkmaker op. Na een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Dennis van Passel, niet aarzelde en het net wel wist te vinden. Na deze 1-1 was het geloof in een goede afloop weer volledig terug bij onze groen-witten, maar veel kansen kreeg de ploeg niet meer. Tot in de 90e minuut, toen Niek Luime de drie punten op zijn schoen had. Na een misverstand tussen twee verdedigers van De Noormannen viel de bal pardoes voor de voeten van de spits. Hij kon twee dingen doen, of de bal controleren en afdrukken of zonder nadenken direct schieten. Hij koos voor het laatste, maar raakte de bal volledig verkeerd waardoor deze terecht kwam bij de cornervlag. Zo verzuimde de ploeg van trainer Dominique D’Hooge zich te belonen. Bijna 90 minuten was het de bovenliggende partij, maar kon het weer geen kansen afmaken. Daardoor sloop wederom ergernis en frustratie in de ploeg, met als gevolg het afreageren op elkaar en op de scheidsrechter, wat deze keer overigens niet terecht was. Scheidsrechter Jos Simonse kon tevreden op de wedstrijd terugkijken.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Dennis van Passel, Koen Post, Hylke Stroo (11. Jordy Bakker), Wout Hamelink, Justin Kolijn (70. Arno Scheele), Niek Luime en Wesley Dieleman.

Zaamslag 2 nam het op sportpark ’t Durp op tegen Arnemuiden 2. De mannen uit het vissersdorp stonden fier aan kop met 12 punten uit 4 wedstrijden. Op voorhand dus een kansloze missie voor de ploeg van trainer Mathijs de Koeijer. Echter de bezoekers, die voetballend veel beter waren, wisten weinig kansen te creëren. De Zaamslag defensie, onder aanvoering van Werter de Haay en Vinzenz Jansen, verdedigde uitestekend en meedogenloos, zoals de Arnemuiden begeleiding het verwoorde. De enkele kans die Arnemuiden kreeg werd gepareerd door doelman Bryan Buren al dan niet met hulp van zijn verdediging. Pas in de slotfase moesten onze groen-witten capituleren en als het doelpunt dan eenmaal is gevallen, valt ook het doek. Dat het uiteindelijk nog 0-2 werd is enkel en alleen voor de statistieken.