Dikke nederlaag groen-witten op bezoek bij Luctor Heinkenszand

Na iets meer dan een half uur stond er al een 5-0 stand op het scorebord en dreigde een afstraffing met dubbele cijfers. Zover kwam het uiteindelijk niet, mede als gevolg van een rode kaart voor Thijs van de Dries stokte in de 2e helft de productie van de thuisploeg en wist Koen Post kort voor tijd zelfs de eer te redden door een strafschop te verzilveren waardoor de eindstand werd bepaald op 6-1.

Zowel het kampioenschap als degradatie en nacompetitie voor behoud wordt pas op de laatste wedstrijddag beslist. Door het verlies van Nieuwdorp tegen De Patrijzen kan die ploeg onze groen-witten in principe niet meer achterhalen als gevolg van een veel slechter doelsaldo. Goes en De Noormannen hebben die mogelijkheid nog wel, maar dan moet Goes minimaal een punt pakken tegen Luctor Heinkenszand, dat de titelrace nog niet heeft opgegeven en moet De Noormannen winnen van Dauwendaele. De ploeg uit Middelburg lijkt het lot van onze groen-witten dus in handen te hebben, maar uiteraard rekenen wij erop dat Dauwendaele zijn sportieve plicht zal vervullen. Als De Noormannen deze wedstrijd toch met winst weet af te sluiten is het lot van onze groen-witten bezegeld en zijn ze veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Het mooiste scenario zou zijn dat onze groen-witten er zelf in slagen om volgende week een punt af te snoepen van RCS. Daarmee zou de uitslag van De Noormannen tegen Dauwendaele er niet meer toe doen en zouden onze groen-witten definitief in veilige haven zijn.

Tegen Luctor Heinkenszand werd sowieso niet op punten gerekend mede gezien het aantal afwezigen in de selectie. Het is het verhaal van het hele seizoen en hoe dichter we het eind naderen hoe meer spelers afhaken. Al heel snel werd duidelijk dat onze groen-witten, zoals vooraf gevreesd, een hele lastige middag tegemoet gingen. Onmiddellijk vanaf de aftrap door Luctor H. werden onze groen-witten vastgezet op eigen helft. De aanvalsdriften van de thuisploeg waren niet af te stoppen in de openingsfase en dat leidde er toe dat na een kleine twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan werd gekeken. In de 6e en de 16e minuut kopte Kevin van Iersel de 1-0 en de 2-0 tegen de touwen en twee minuten later was het de beurt aan Martijn Simonse die slordig balverlies na een spelhervatting van doelman Jeroen de Putter genadeloos afstrafte en de 3-0 op het scorebord liet aantekenen. Onze groen-witten werden in die fase compleet zoek gespeeld.

Halverwege de 1e helft kwamen onze groen-witten een aantal keer onder de druk vandaan. Zo zorgde Joost Simons voor het eerste gevaar. Zijn inzet werd nog net aangeraakt waardoor een doelpunt werd voorkomen en slechts een hoekschop restte. Nog in dezelfde minuut verstoorde Marvin van der Staal de opbouw van de thuisploeg en kon op doelman Nick Westerbeke afstevenen. De uit zijn doel komende Westerbeke was een fractie eerder bij de bal om de linkshalf van scoren af te houden, waarna Joost Simons in de rebound over besloot.

Na een klein half uur wedstrijd volgde een prima aanval van onze groen-witten, waarbij Senna Bunt de bal meegaf aan Joost Simons, die op zijn beurt de vrij staande Koen Post bediende. De Zaamslag aanvoerder schoof in kansrijke positie de bal net naast het doel. Zo moeilijk onze groen-witten tot scoren kwamen, zo makkelijk verging het de ploeg uit Heinkenszand. Op het half uur werd de score verder uitgebreid door Martijn Simonse. De bal viel perfect voor zijn voeten waarna hij geen moment nadacht en met een harde droge knal de 4-0 op het scorebord zette. Doelman Jeroen de Putter kon er alleen maar naar kijken hoe de bal tegen het net sloeg.

De thuisploeg leek onverzadigbaar en bleef maar doorgaan. Er was geen houden aan voor onze groen-witten. De wedstrijd was nog maar 34 minuten oud toen de 5-0 al op het scorebord stond. Verantwoordelijke man was Corné de Jonge. Met nog bijna een uur wedstrijd voor de boeg dreigde een monsterscore met dubbele cijfers. Daarbovenop sloeg het noodlot in de slotminuten van de 1e helft maar weer eens toe toen Marvin van der Staal en Douwe Scheele na te forse charges geblesseerd het veld moesten verlaten. Zij werden vervangen door Yannick van der Hooft en Sam Cornelissen.

Na rust werd het al heel snel 6-0 door Corné de Jonge die Jari Brevet en Cees van Tiel uitspeelde en de bal achter Jeroen de Putter punterde. Ondanks deze riante voorsprong vergrepen een aantal spelers van de thuisploeg zich aan Zaamslag spelers. Met name Robbie Meeusen en Senna Bunt waren regelmatig de klos en dat leverde de thuisploeg de nodige gele kaarten op. Thijs van de Dries kon na 54 minuten wedstrijd zelfs vertrekken met twee maal geel op zak. Vanaf dat moment kwam er zand in de doelpuntenmachine van Luctor Heinkenszand. Onze groen-witten kregen het iets minder zwaar te verduren en konden zelfs weer aan aanvallen denken. Na iets meer dan een uur leverde dat een kans op voor Joost Simons die een prima vrije trap van Cees van Tiel bij de tweede paal binnen leek te koppen. Doelman Nick Westerbeke was echter op zijn post en verwerkte de bal tot hoekschop. Uit de daarop volgende hoekschop volgden nog twee mogelijkheden, maar andermaal werd bewezen dat onze groen-witten dit seizoen heel moeilijk tot scoren komen. Het is zelfs de minst productieve ploeg in de 3e klasse A.

Nadat twintig minuten voor tijd Jari Brevet (geblesseerd) en Joost Simons waren vervangen door Ruben Dieleman en Kevin Dieleman kreeg Kevin van Iersel een gigantische mogelijkheid om zijn 3e van de middag te maken. Zijn kopbal was hard genoeg, maar hij knikte naast. In plaats van 7-0 werd het in de slotfase verrassend genoeg nog 6-1. Senna Bunt werd gevloerd binnen het zestien meter gebied. Scheidsrechter A.H. van Drunen uit Papendrecht, die al 8 gele kaarten en een rode kaart had uitgedeeld, liet deze keer de kaarten op zak maar legde de bal wel op de stip. Aanvoerder Koen Post nam zijn verantwoordelijkheid en redde de eer voor Zaamslag.

Opstelling : Jeroen de Putter, Marc de Haas, Cees van Tiel, Lars de Jonge, Douwe Scheele (46. Sam Cornelissen), Marvin van der Staal (38. Yannick van der Hooft), Koen Post, Senna Bunt, Robbie Meeusen, Jari Brevet (67. Ruben Dieleman) en Joost Simons (67. Kevin Dieleman).