Derde nederlaag op rij voor groen-witten tegen RCS

In een zeer matig duel, waarin niet één uitgespeelde mogelijkheid te noteren viel, deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Voor rust was de thuisploeg de iets betere ploeg, terwijl na de pauze onze groen-witten de iets betere ploeg was. Uiteindelijk won RCS door een vroeg doelpunt na een fout in de Zaamslag defensie met 1-0.

Onder toeziend oog van de deze week aangestelde nieuwe hoofdtrainer Bart Corstanje moest Zaamslag zich in Oost-Souburg proberen te herstellen van de nederlaag tegen Kapelle. Dat zou dan ten koste van RCS moeten gebeuren, dat vorige week over Zaamslag heen wipte in de stand. Geen makkelijke opgave, mede gezien het feit dat beide spitsen niet van de partij waren. Na Wesley Dieleman haakte ook Wout Hamelink afgelopen donderdag af op de training, nadat zijn voet was dubbel geklapt. De één zijn dood is de ander zijn brood, want zodoende kon Jelle Slabbekoorn rekenen op zijn eerste basisplaats dit seizoen.

De thuisploeg was duidelijk de beter voetballende ploeg in de openingsfase van de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter L. van Heiningen uit Hendrik-Ido-Ambacht. Onze groen-witten moesten zich aanvankelijk beperken tot verdedigen, omdat ze niet aan voetballen toekwamen. De oorzaak daarvan lag in het feit dat ze veel te onrustig waren aan de bal, waardoor ze deze veel te snel weer inleverden bij de tegenstander. Dat gebeurde ook na een fout achterin na een dikke tien minuten wedstrijd. Bij het uitverdedigen werd de bal pardoes in de voeten van een tegenstander gespeeld, waarna linksbuiten Morad Bobouh werd aangespeeld. De dribbelaar, die zijn actie vaak te lang doordreef, was deze keer wel succesvol. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot diagonaal de 1-0 achter doelman Dominique Pijpelink.

Halverwege de 1e helft kwamen onze groen-witten iets beter in de wedstrijd, al wist het zelden in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Daar stond tegenover dat het na de 1-0 ook weinig meer weggaf, behoudens een moment na ruim een half uur spelen. Na balverlies op het middenveld zette RCS een snelle aanval op over de rechterflank en daaruit ontstond een gevaarlijke situatie. Gelukkig liep het met een sisser af doordat voorlangs het doel van Dominique Pijpelink werd geschoten.

De eerste echt goede aanval van onze groen-witten werd abrupt afgebroken door scheidsrechter van Heiningen, die een fractie te vroeg floot voor een overtreding van RCS. Onze groen-witten behielden namelijk balbezit en Koen Post werd diep gestuurd. Hij had een vrije doortocht met enkel doelman Thomas Huberts nog voor zich. Dat feestje ging dus even niet door. Van Heiningen erkende zijn fout en excuseerde zich bij de aanvoerder van Zaamslag. Het was het laatste wapenfeit van een matige 1e helft, waarin beide ploegen veel balverlies leden en met name het spel van onze groen-witten niet verzorgd genoeg was.

Dat was na rust gelukkig anders. Niet dat het ineens goed was, maar het spel was een stuk beter dan voor rust. Juriën Dam was geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven en voor hem kwam Noah de Vries, die op de rechtsback positie ging spelen. Maikel Krans schoof door op de positie waar Juriën Dam had gespeeld, net voor de verdediging. Zaamslag kwam vanaf het begin van de 2e helft veel meer aan voetballen toe en kreeg een aantal kansen, waaronder één voor aanvoerder Koen Post vijf minuten na rust. Zijn kopbal ging maar net naast. De thuisploeg was nauwelijks meer gevaarlijk, mede door goed defensief werk onder leiding van het ervaren centrale duo Pepijn Rademakers en Roy van der Staal. Verder dan pogingen van afstand kwam RCS dan ook niet en daarbij trof het altijd weer een attente Dominique Pijpelink op haar weg.

Tien minuten na rust kreeg Koen Post alweer een kans, maar nu kwam hij een teenlengte tekort om de voorzet van de voet van Ruben de Haas binnen te werken. Zo hadden onze groen-witten het betere van het spel en de betere kansen na rust, maar tot scoren kwam het niet en dat was voor het eerst dit seizoen, wat erop duidde dat beide spitsen node werden gemist.

In de slotfase zette Zaamslag de thuisploeg vast op eigen helft voor een slotoffensief. Dat resulteerde nog in één kans voor de ingevallen Arno Scheele. Zijn kopbal had echter te weinig kracht om doelman Huberts te verrassen. Zo bleef het bij 1-0, terwijl in onze ogen een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn geweest.

Volgende week hebben onze groen-witten geen competitieverplichtingen, dan wordt er vriendschappelijk gespeeld in en tegen Spui, waarna de competitie op 23 november wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Dauwendaele. Na FC Dauwendaele volgen nog meer ploegen uit het zogenaamde rechterrijtje als tegenstander en dan zullen er, na drie nederlagen op rij, eindelijk weer eens punten gepakt moeten gaan worden.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Maikel Krans, Roy van der Staal, Pepijn Rademakers, Ruben de Haas, Wesley Mieras, Dion Schoonakker (73. Arno Scheele), Juriën Dam (46. Noah de Vries), Koen Post, Frans Rokven (61. Justin Kolijn) en Jelle Slabbekoorn.

Het 2e elftal nam het thuis op tegen VCK 2 dat voor aanvang van dit duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter Niels Noordhoek uit Middelburg, slechts één punt minder had. Het werd uiteindelijk een spannend duel, al zag het daar in de 1e helft niet direct naar uit. De ploeg van Mathijs de Koeijer bleek deze wedstrijd bijzonder effectief, want als het bij het doel van VCK kwam was het iedere keer raak. Zo stond het voor rust comfortabel met 3-0 voor door treffers van achtereenvolgens Joost Simons en twee keer Kevin Wissel. Met een 4-0 tussenstand werd de rust bereikt, want onze groen-witten scoorden nog een keer en wel door Jacco Pijpelink, alias Hakim Pijpelink vanwege dezelfde manier van juichen als Hakim Ziyech. Echter zo makkelijk als de ruststand deed vermoeden was het uiteindelijk niet. Doelman Bryan Buren moest een aantal keren handelend optreden bij goede mogelijkheden voor de bezoekers. Ondanks een aantal reddingen van de Zaamslag goalie was na de pauze VCK de productieve ploeg. Onze groen-witten wisten het net niet meer te vinden, al kreeg het daartoe nog wel de mogelijkheden. Verder dan de aansluitingstreffer, een door Niels Noordhoek toegekende strafschop, kwamen de bezoekers echter niet en daardoor boekten onze groen-witten uiteindelijk een verdiende 4-3 overwinning. Als gevolg daarvan steeg de ploeg naar de vijfde plaats op de ranglijst.