Verdiende overwinning groen-witten in doelpuntrijk duel tegen hekkensluiter Veere

Op het sportcomplex aan de Bieweg in Veere hebben onze groen-witten waargemaakt wat vooraf van hen verwacht werd, dit inhaalduel winnen van de hekkensluiter om de droom op lijfsbehoud levend te houden.

Na een prima 1e helft, waarin onze groen-witten domineerden en met drie doelpunten een ruime voorsprong hadden genomen op Veere, volgde een matig tweede bedrijf. Mogelijk was er als gevolg van de ruime voorsprong bij rust gemakzucht in de ploeg geslopen. Toch kwamen de drie punten geen moment in gevaar, waardoor de ploeg van trainer André Siereveld goede zaken deed en nog volop in de race is om uiteindelijk de 8e plaats op de ranglijst te bereiken. Deze 8e en veilige plaats is nu nog in handen van De Noormannen.

Na de eerste aanvallende intenties van de thuisploeg onmiddellijk na de aftrap waren het onze groen-witten die de draad oppakten op het zonovergoten sportcomplex in Veere. Dat resulteerde in een eerste mogelijkheid na twaalf minuten van Koen Post, die zijn inzet uit een hoekschop van Senna Bunt gepareerd zag worden door doelman Matthias Dees. Even later was het wel raak toen een vrije trap van Cees van Tiel vanaf de linkerflank bij de tweede paal voor de voeten viel van de inkomende Stijn Dekker. De aanvaller schatte de voorzet op de juiste waarde en zette zijn ploeg op een vroege 0-1 voorsprong. Het gewenste scenario voor de ploeg van André Siereveld, die bij een overwinning over Lewedorpse Boys zouden wippen (op doelsaldo) en de achterstand op De Noormannen zouden terug brengen tot vijf punten.

Halverwege de 1e helft volgde de 0-2. Bij een snelle uitbraak over links kwam de bal terecht bij Wout Hamelink, die een goede actie in huis had en een dito voorzet gaf op Stijn Dekker. Het was echter verdediger Alby Despinois die de aanvaller van zijn tweede doepunt afhield, maar dat wel moest bekopen met een eigen doelpunt. In een poging de bal weg te werken, schoot hij in eigen doel. Een doelpunt dat toch voor een groot deel op het conto van aanvaller Wout Hamelink kon worden geschreven. Met deze 0-2 voorsprong halverwege de 1e helft zaten onze groen-witten al vroeg op rozen, want ze hadden de wedstrijd volledig onder controle en de thuisploeg werd weinig tot niets gegund.

Ondanks de ruime voorsprong verslapten onze groen-witten niet en gingen op zoek naar meer doelpunten, wat nog wel eens belangrijk zou kunnen worden als uiteindelijk het doelsaldo de beslissing moet brengen in de eindstand. En er kwam nog een derde treffer voordat het rustsignaal klonk. Vijf minuten voor rust bediende Wout Hamelink met een steekbal ploeggenoot Joost Simons, die net buiten het strafschopgebied op de been bleef na een tackle, maar net binnen de beruchte lijnen een licht duwtje in de rug voelde en gewillig naar het gras ging. Scheidsrechter Marin de Zwarte vond het voldoende om de bal op de stip te leggen. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Dauwendaele was het deze keer toch weer aanvoerder Koen Post die, zoals het hoort, zijn verantwoordelijkheid nam en doelman Matthias Dees de verkeerde kant opstuurde en scoorde, waardoor onze groen-witten met een riante 0-3 voorsprong de rust in gingen.

Met een ongewijzigde formatie stonden onze groen-witten aan de aftrap voor het tweede bedrijf. Net als in de 1e helft probeerde Veere vroeg druk te zetten in de openingsfase in een poging de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar na vijf minuten waren het wederom onze groen-witten die het net wisten te vinden. Een voorzet van de voet van Wout Hamelink werd een paar meter voor de doellijn binnen getikt door Senna Bunt, die samen met Stijn Dekker en verdediger Peter de Keuning streed om de bal. Echter de vlag ging de lucht in voor buitenspel, waarna scheidsrechter de Zwarte dit signaal honoreerde. Naar het zich liet aanzien onterecht, want de verdediger leek toch echt buitenspel op te heffen doordat hij tussen de twee aanvallers en de doelman in stond.

Geen 0-4 dus, maar onze groen-witten bleven er naar op zoek en waren er een aantal keren dichtbij. Na een uur spelen kregen onze groen-witten een aantal hoekschoppen kort achter elkaar en uit één daarvan schoot Arno Scheele in de rebound op doel en daar bleek doelman Dees de nodige moeite mee te hebben, maar toch wist hij de bal over de achterlijn te tikken. Het lukte dus niet om de marge verder te vergroten. Uit een standaardsituatie werd het een kleine twintig minuten voor tijd zelfs 1-3, toen Anwar Roemeratoe een vrije trap vanaf links bij de tweede paal met een geplaatste kopbal hoog over doelman Guido Vinke in de verre hoek kopte. De formatie van André Siereveld werd er niet zenuwachtig van, want ondanks dat het spel niet het niveau van de 1e helft haalde, waren ze toch nog altijd beter dan de thuisploeg. Dat resulteerde in de 83e minuut in twee kansen achter elkaar. Eerst kwam Senna Bunt oog in oog met doelman Matthias Dees, waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam en nog in dezelfde minuut dwong Arno Scheele de doelman tot een redding op een gevaarlijk schot.

Uiteindelijk werd toch nog een keer het net gevonden. Het was de voor Stijn Dekker ingevallen Wesley Dieleman die de 1-4 aantekende. Eén van de vele hoekschoppen werd niet goed verwerkt door de Veere doelman die daardoor de mee opgekomen centrale verdediger Fabrice van Holsbeke de gelegenheid gaf de bal opnieuw voor het doel te brengen. Zijn strakke voorzet werd door de spits snoeihard tegen de touwen geschoten en besliste daarmee de wedstrijd definitief.

Het was niet de eindstand, want de thuisploeg deed toch nog iets terug. Het was uiteindelijk Anwar Roemeratoe die zijn tweede doelpunt van de middag mocht maken. Daarbij werd hij geholpen door doelman Guido Vinke, die over heel de wedstrijd gezien heel weinig te doen had gehad. De goalie verkeek zich volledig op de inzet in de korte hoek van Roemeratoe en zag de bal via zijn handen en zijn lichaam in het doel verdwijnen, 2-4. Onmiddellijk na de aftrap leken onze groen-witten de marge weer te gaan vergroten toen Wesley Dieleman in een 1 op 1 situatie kwam met de Veere doelman, maar weer behoedde de doelman zijn ploeg voor een grotere achterstand.

In de extra tijd leek Arno Scheele op aangeven van Wout Hamelink te gaan scoren. Deze keer was de Veere doelman geklopt, maar de middenvelder zag tot zijn ontzetting zijn inzet op de paal eindigen. Het was het laatste wapenfeit in dit sportieve duel, waarin de goed leidende Marin de Zwarte slechts één gele kaart hoefde te trekken. Zo boekten onze groen-witten een zeer verdiende en belangrijke overwinning op de rode lantaarndrager. Volgende week is de tegenstander van een heel ander kaliber, dan gaan onze groen-witten namelijk op bezoek bij koploper Serooskerke. Of er dan punten gehaald zullen worden valt te betwijfelen, maar je weet het op voorhand nooit bij voetbal.

Opstelling Zaamslag : Guido Vinke, Brian van Hoorn (68. Yannick van der Hooft), Fabrice van Holsbeke, Cees van Tiel (68. Roy van der Staal), Lars de Jonge, Koen Post, Arno Scheele, Wout Hamelink, Joost Simons (83. Sam Cornelissen), Stijn Dekker (61.Wesley Dieleman) en Senna Bunt.