Groen-witten boeken ruime zege op 4e klasser DwO’15

Op het sportpark in Driewegen hebben onze groen-witten in de eerste bekerontmoeting een ruime 2-6 overwinning geboekt op DwO’15. Halverwege de 1e helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, maar nog voor de pauze werd de tussenstand omgebogen in een 1-2 voorsprong voor onze groen-witten. Na de thee werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en werd deze uiteindelijk verder uitgebouwd tot een 2-6 eindstand.

Zonder Senna Bunt (vertrokken naar Terneuzen), Roy van der Staal (geschorst) en Wesley Dieleman (geschorst en geblesseerd), maar met drie nieuwelingen in de selectie reisden onze groen-witten af naar Sportpark Driewegen voor de bekerontmoeting tegen DwO’15. Van deze nieuwe spelers begon alleen de van Philippine overgekomen Kevin Segers in de basis. Michael Christina (laatste twee jaar clubloos en daarvoor uitkomend voor FC Axel) en Lando Jorge (voorheen Cadzand) begonnen op de bank. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen na een niet al te vlekkeloos verlopen voorbereiding. Na bescheiden winstpartijen tegen Vogelwaarde (2-0) en Oostburg (2-1) volgde nipt verlies tegen Kloetinge O23 (3-2). Vervolgens werd op het Borsele Sloepoort Cup toernooi een 4-3 overwinning geboekt op 4e klasser HKW in een beschamende vertoning, gezien door een groen-witte bril. In de finale werd kansloos met 6-0 verloren van competitiegenoot De Patrijzen.

De vraag was dus of onze groen-witten hun zaakjes nu beter op orde hadden voor dit eerste bekerduel tegen DwO’15, dat de van Luctor Heinkenszand overgekomen spits Kevin van Iersel binnen de gelederen had. Nadat onze groen-witten de wedstrijd op gang hadden gebracht volgden een tiental minuten met veel balbezit voor de formatie van trainer André Siereveld, die in de 12e minuut toch een eerste kans aan de thuisploeg moesten toestaan. De inzet van Nicky Vermeule werd echter gestopt door doelman Guido Vinke. Het antwoord kwam onmiddellijk van Wout Hamelink, die na een uitstekende dieptepass van Cees van Tiel een eerste mogelijkheid kreeg namens Zaamslag. De defensie van DwO’15 kon een doelpunt verhinderen. Ondanks het vele balbezit van onze groen-witten was het toch de thuisploeg die in de 24e minuut de score open brak. Na een prima steekbal door het midden was het vervolgens Rik Witkam die doelman Guido Vinke omspeelde en beheerst afrondde, 1-0.

Lang kon DwO’15 niet nagenieten van het doelpunt, want amper een minuut later stelde Stijn Dekker alweer orde op zaken. Op aangeven van Wout Hamelink tikte de centrumspits de bal tegen de touwen, 1-1. Een paar minuten later werd een hoge voorzet van Cees van Tiel door Wout Hamelink voor het doel gekopt, waarna Stijn Dekker dichtbij zijn tweede treffer was. Hij kopte de bal echter op de paal. Het bleek uitstel van executie, want een kleine tien minuten voor rust kwamen onze groen-witten wel op voorsprong. Na een snelle aanval over links werd de bal voorgegeven door de bedrijvige Wout Hamelink. Voor het doel reageerde Sam Cornelissen attent en tikte al vallend de 1-2 achter doelman Martijn Zwemer. Zo was de achterstand snel omgebogen in een voorsprong, die niet onverdiend te noemen was.

Aan de aftrap van de 2e helft maakte nieuweling Lando Jorge zijn opwachting ten koste van doelpuntenmaker Stijn Dekker. Ook Teun van Fraeijenhove kwam binnen de lijnen als vervanger van Sam Cornelissen, die het tweede doelpunt op zijn naam had. Het spelbeeld was vrijwel identiek aan de 1e helft, alleen ontstond er nu meer gevaar vanaf de rechterflank waar de regelmatig opkomende rechtsback Lars de Jonge vaak zijn man voorbij snelde en tot een goede voorzet kwam. Op het uur werd de rechtsback foutief afgestopt wat een vrije trap opleverde voor Koen Post. Uit deze vrije trap viel de 1-3, want Lando Jorge scoorde met een geplaatste kopbal, al kreeg hij daarbij wel enige hulp van doelman Zwemer. DwO’15 wilde zich nog niet neerleggen bij een nederlaag en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er halverwege de 2e helft nadat onze groen-witten balverlies leden op de helft van DwO’15. De thuisploeg schakelde razendsnel om waarna spits Kevin van Iersel de voorzet behendig tot doelpunt promoveerde, 2-3. Tot dat moment was de spits nog niet gevaarlijk geweest en dat was met name de verdienste van Arno Scheele, die centraal achterin speelde en de directe bewaker was van de spits.

Met deze aansluitingstreffer mocht de thuisploeg hoop blijven houden op een gunstig resultaat, echter veel tijd kregen ze hier niet voor. Twintig minuten voor tijd bracht Lando Jorge op aangeven van de goed invallende Teun van Fraeijenhove de marge namelijk weer op twee. Met een subtiel lobje verschalkte hij doelman Martijn Zwemer en maakte er 2-4 van. Vanaf dat moment ging het snel en konden een kwartier voor tijd alle goede bedoelingen van DwO’15 de ijskast in. Er prijkte op dat moment een tussenstand van 2-6 op het scorebord. De 2-5 werd gemaakt door Koen Post die een voorzet van de ingevallen Michael Christina binnen schoot en de 2-6 eindstand kwam op naam van Joost Simons die, na gerommel in de defensie van DwO’15, zijn inzet van richting veranderd zag worden waardoor doelman Zwemer geklopt was. Domper op de feestvreugde was het uitvallen van aanvoerder Koen Post kort voor het einde van de wedstrijd. Hij ging door zijn knie en had daarvan teveel last waardoor hij het einde niet haalde. Hopelijk valt de blessure mee en kan hij snel weer aansluiten. Fabrice van Holsbeke was in de resterende minuten zijn vervanger.

Zo eindigde dit eerste bekerduel in een ruime zege voor onze groen-witten. Volgende week wordt het tweede bekerduel afgewerkt op het eigen sportpark. Dan is het naar de 4e klasse gedegradeerde Kapelle de tegenstander.

Opstelling Zaamslag : Guido Vinke, Brian van Hoorn (60. Yannick van der Hooft), Arno Scheele, Cees van Tiel, Lars de Jonge, Koen Post (86. Fabrice van Holsbeke), Kevin Segers, Joost Simons, Wout Hamelijk (60. Michael Christina), Sam Cornelissen (46. Teun van Fraeijenhove) en Stijn Dekker (46. Lando Jorge).