Eén punt gewonnen of twee verloren?

Op deze sombere novemberdag was er voor de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Marjo Cornelissen, moeder van eerste elftal speler Sam.

In de eerste helft had Patrijzen een licht overwicht, maar dit leidde niet tot grote kansen. De gevaarlijke momenten ontstonden veelal uit vrije trappen en hoekschoppen van Patrijzen, maar de verdediging van Zaamslag stond goed. Uit één van die vrije trappen kwam Patrijzen op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Roy van der Staal.
In de tweede helft probeerde Zaamslag meer pressie te geven. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet van Cees van Tiel werd door de keeper van Patrijzen verkeerd beoordeeld en Wout Hamelink kon binnenkoppen, 1-1.

Niet veel later was het opnieuw Wout die het net wist te vinden. HIj werd onregelmentair gestuit en wist zelf de penalty om te zetten in een doelpunt, 2-1.

Trainer Siereveld verklaarde later: "als je zeven minuten voor het einde nog met 2-1 leidt, moet je dit eigenlijk over de st streep kunnen trekken". Can Ozgan, de uitstekende spits van Patrijzen, besloot echter anders. Met een rake kopbal in de 83e minuut bracht hij de stand in evenwicht.

Voor Zaamslag een goed resultaat tegen een tegenstander waar we afgelopen jaren weinig resultaat tegen hebben behaald.  Aanstaande dinsdag staat de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Lewedorpse Boys op het programma.

Foto's bij het verslag zijn gemaakt door Adri Wilhelm.